De Boer maakt basiself Ajax al bekend: Van Rhijn voor Tete

Reacties

Ricardo van Rhijn vervangt Kenny Tete en Jasper Cillessen keert tegen Fenerbahçe terug in de basiself van Ajax. Dat heeft trainer Frank de Boer tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel al laten weten over zijn basiself, die hij op de twee wijzigingen na intact houdt.

De Boer maakt basiself Ajax al bekend: Van Rhijn voor Tete

Zodoende lost Cillessen, die tijdens de interlandperiode bij Oranje een buikspierblessure opliep, Diederik Boer weer af. Die had zijn collega-keeper zaterdag vervangen op bezoek bij Heracles Almelo (0-2). Tete krijgt met het oog op zijn drukke achterliggende programma en de komende duels met Vitesse en Feyenoord rust, hetgeen de weg weer vrijmaakt voor Van Rhijn. De jonge rechtsback (20) had zijn concurrent begin dit seizoen nog uit de basis verdreven.

'Van Rhijn voor Tete en Cillessen is weer terug, verder is de opstelling hetzelfde als tegen Heracles', zo antwoordde De Boer op vragen over zijn basiself tijdens het Europa League-duel. Dat houdt in dat Anwar El Ghazi dus opnieuw centraal in de aanval speelt en Lasse Schöne vanaf de rechterflank komt.

Arek Milik reisde niet mee met Ajax naar Turkije, waar donderdag om 21.05 uur afgetrapt zal worden in het Sükrü Saracoglustadion. De Poolse spits kampt nog met een buikspierblessure, die hij overhield aan de interlands met Polen. Ajax heeft in Groep A net als Celtic twee punten, terwijl Fener hekkensluiter is met één punt. Molde FK is de verrassende koploper met vier punten.

De basiself tegen Fenerbahçe:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, El Ghazi, Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.