Milik niet, Cillessen wel met Ajax mee naar Turkije

Reacties

Arek Milik is er donderdag niet bij als Ajax het in Istanbul opneemt tegen Fenerbahçe. De Poolse spits is niet fit genoeg om in het Europa League-duel aan te treden. Jasper Cillessen is wel weer van de partij.

Milik niet, Cillessen wel met Ajax mee naar Turkije

Ajax-trainer Frank de Boer sprak zaterdag voorafgaand aan het duel bij Heracles Almelo (0-2) nog de verwachting  uit dat Milik op tijd hersteld zou zijn van zijn buikspierblessure, die hij opliep bij de nationale ploeg.  De Amsterdammers maken evenwel dinsdag bekend dat Milik in de negentienkoppige wedstrijdselectie ontbreekt.

Cillessen liep in de interlandbreak bij Oranje ook een buikspierblessure op. Hij is wel op tijd fit voor het bezoek aan Istanbul. Zaterdag werd hij nog vervangen door Diederik Boer. Milik werd op zijn beurt vervangen door gelegenheidsspits Anwar El Ghazi, die op fraaie wijze een van de twee treffers voor zijn rekening nam.

Behalve Milik zijn ook Thulani Serero (bovenbeen) en Yaya Sanogo (lies) niet beschikbaar door blessures. Ajax vliegt woensdag richting Turkije, waar donderdag om 21.05 uur afgetrapt wordt.

Ajax kan een goed resultaat in Groep A zeer goed gebruiken. Door teleurstellende remises tegen Molde FK en Celtic bezet Ajax de derde plek met twee punten. Molde heeft verrassend genoeg vier punten, terwijl Celtic en Fener respectievelijk twee en één punt hebben.

Het volledige Ajax-gezelschap dat afreist:
Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, John Heitinga, Riechedly Bazoer, Viktor Fischer, Daley Sinkgraven, Davy Klaassen, Amin Younes, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Jairo Riedewald, Kenny Tete, André Onana, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Diederik Boer en Mitchell Dijks.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.