De Boer: 'Keihard gewerkt, gedomineerd, terechte zege'

Frank de Boer was na afloop van de 3-0 overwinning op Heracles Almelo overwegend tevreden over het spel van Ajax. De trainer van de Amsterdammers was te spreken over de manier waarop Danny Hoesen zijn ploeg al vroeg op voorsprong zette, maar wilde niet vooruit lopen op een basisplaats tegen Barcelona.

'We hebben keihard gewerkt, gedomineerd, goed gespeeld en terecht gewonnen. We zijn niet in de problemen gekomen', aldus De Boer tegenover FOX Sports na de eerste thuiszege sinds 6 oktober. Toch had De Boer nog wel een puntje van kritiek. Hij vond dat de 2-0, die nu pas tien minuten na rust viel dankzij Viktor Fischer, eerder had moeten vallen. 'Dat was lekkerder geweest, dan ga je toch vrijer voetballen. Maar uiteindelijk weet je dat die ruimtes gaan komen, omdat Heracles het niet meer kan belopen.'

Tot aan de 56ste minuut was Hoesen de enige Ajacied die het net had gevonden. Bij afwezigheid van de geblesseerde Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson maakte 22-jarige spits zijn tweede competitiegoal van het seizoen door Remko Pasveer al na twee minuten met een geplaatst schot in de verre hoek te passeren. 'Een fantastische goal', vond De Boer, die echter niet wilde bevestigen of Hoesen ook dinsdag in de Champions League tegen Barcelona zal starten. 'Dat zullen we dan wel zien.'

Lastig
Dat Ajax na een 0-0 gelijkspel tegen RKC Waalwijk en een 1-0 nederlaag tegen Vitesse voor het eerst sinds 6 oktober een thuiswedstrijd won, maakte van Heracles-trainer Jan de Jonge begrijpelijkerwijs geen vrolijk man. 'Dat we weinig kansen hebben gecreëerd en dat we al in de openingsfase op achterstand kwamen, stelt mij heel erg teleur. Want dat is niet de eerste keer. Heel vervelend, want als je direct achter komt bij Ajax wordt het lastig. Ajax was uiteindelijk gewoon beter, we hebben kansloos verloren. We zullen beter moeten gaan voetballen, daar gaan we deze week eens over nadenken.'