De Boer had bij Inter te maken met 'depressieve' Gabigol

Reacties

Gabigol heeft na zijn zeer teleurstellende Europese avontuur de draad helemaal opgepakt. Zijn zus vertelt nu dat de aanvaller in zijn tijd bij Internazionale te kampen had met een depressie.

De Boer had bij Inter te maken met 'depressieve' Gabigol
© Pro Shots

In de zomer van 2016 maakte Gabriel Barbarosa de oversteek naar Europa. De transfersom die zijn Braziliaanse club Santos ontving van Internazionale zorgde voor hoge verwachtingen. Maar de aanvaller kon de betaalde dertig miljoen euro niet waarmaken.

Onder de net aangestelde Frank de Boer bleef het bij één wedstrijd. 'Die spits bleek helemaal niet zo goed te zijn, maar de druk werd wel opgevoerd om hem op te stellen, terwijl die jongen het team alleen maar zwakker maakte', blikte zaakwaarnemer Guido Albers later terug op de samenwerking tussen De Boer en Gabigol.

Ook na het vertrek van de Nederlander bleef het aanmodderen met Barbosa, die uiteindelijk na welgetelde tien duels in dienst van Inter en na verschillende huurperiodes in 2020 definitief Giuseppe Meazza achter zich liet. Bij Flamengo vond hij zijn draai getuige zijn 101 goals in 154 duels.

De mislukking van het Europese avontuur heeft een verklaring, zo doet zijn zus Dhiovanna Barbosa op de Braziliaanse zender Rede TV! uit de doeken. Gabigol werd geplaagd door depressies. 'Hij kwam thuis van de training en ging dan meteen naar zijn kamer. Hij kampte met bloedarmoede en zakte weg in een depressie. We konden in die tijd nauwelijks tot hem doordringen. Hij hield alles af.'

Na de definitieve terugkeer in zijn geboorteland bloeide hij weer op. Europa heeft het desondanks niet afgedaan als mogelijke speelterrein. Gabigol wil juist revanche nemen op het mislukte avontuur in Europa, zegt zijn zus. 'Het lijkt erop dat hoe meer hij de indruk heeft dat het de eerste keer niet werkte, hoe meer hij dat wil.' De aanvaller wordt in augustus 26 jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Gabriel Barbosa
Meer over Gabriel Barbosa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.