De Boer blijft nuchter na pijnlijke start bij Crystal Palace

Frank de Boer heeft rustig gereageerd op de 3-0 nederlaag die zijn ploeg Crystal Palace zaterdag leed tegen Huddersfield Town. De Nederlandse manager zag genoeg positieve punten, ondanks het zwaar ogende verlies.

'Dit is een valse start', zegt De Boer tegen Ziggo Sport. 'Je hoopt natuurlijk het thuisvoordeel te benutten en te beginnen met drie punten. We begonnen vrij aardig, maar gaven het binnen vijftien minuten weg. Daarna kregen we weer wat controle, maar verzuimden we om de aansluitingstreffer te maken. Dan ga je risico nemen om alsnog dat doelpunten te maken en krijg je de 3-0 om je oren. Dat is helemaal zuur.'

Het was duidelijk niet negentig minuten afzien voor De Boer. 'Ik heb zeker goede, positieve punten gezien. Maar je moet negentig minuten geconcentreerd zijn. Dat waren we niet en daar betalen we de rekening voor. Het is de eerste wedstrijd, er was bij sommigen wat spanning. Dat is normaal. Het gaat zeker goedkomen.'

De Boer gaat dan ook nog niet wanhopen na de eerste wedstrijd. 'We hebben genoeg dreigende momenten gehad, maar die benutten we niet. Normaal krijg je niet zo veel kansen in de Premier League. Zoals ik al zei, gaven we het in een kwartier weg. Maar een wedstrijd duurt geen 75 minuten. Dat is een dure les.'