De acht opvallendste spelers in FIFA 19

Reacties

Voetbal International ging op zoek naar de uitblinkers van FIFA 19. Daarin nemen we de Icons niet mee, gezien je die in sommige modi niet kunt krijgen, en in Ultimate Team waarschijnlijk niet kan betalen.

De acht opvallendste spelers in FIFA 19

Wie is het snelst?

Het is wellicht niet de eerste speler die de gemiddelde voetbalfan te binnen zal schieten, maar de snelste verkrijgbare speler in FIFA 19 is Adama Traoré, die deze zomer als duurste aankoop in de clubgeschiedenis werd binnengehaald door Premier League-promovendus Wolverhampton Wanderers. Met een sprintsnelheid van 96 en een accelaratie van 97 weet hij zich nipt van zijn concurrenten te onderscheiden. Hij scheelt maar een puntje acceleratie met het Franse wonderkind Kylian Mbappé. Traoré is een goedkoop alternatief.

Wie is het sterkst?

Adebayo Akinfenwa, maar dat is zowel voor FIFA-spelers als voetbalkijkers geen verrassing. De tank van Wycombe Wanderers hoeft met een krachtstatistiek van 97 zelfs geen Icons boven zich te dulden. Overigens is die statistiek ook zijn enige echte kwaliteit. Verder scoort Akinfenwa een algemene score van 66, heeft hij dus een zilveren kaartje en is zijn op een na beste statistiek zijn uithoudingsvermogen met een hoogte van 77 punten. Kortom: weet waarom je Akinfenwa in de punt van je aanvalslinie zet.

Wie kromt de bal het beste?

Curve, zoals dat in FIFA heet, is een hele specifieke kwaliteit, maar ook een statistiek die wat ons betreft niet hoog genoeg kan zijn. Curve zocht ervoor dat de balletjes heerlijk om de keeper krullen. En daarin is geen normale speler beter dan de Portugees Ricardo Quaresma, die in FIFA op de rechterflank uitkomt voor Besiktas en een Curve-statistiek van 97 heeft. Overigens beschikt de oude baas – inmiddels 35 jaar oud – ook verder over een zeer capabel kaartje, dat in FIFA een gemiddelde van 84 scoort.

Wie is de beste dribbelaar?

Dat kan er natuurlijk maar eentje zijn. De kleine Argentijn heeft met een dribbelstatistiek van 97 alleen van de Icons iets te vrezen. Messi scoort overigens ook het hoogst in de categorie balcontrole. Als dribbelaar legt Neymar het met een score van 96 net tegen hem af. Overigens is het opvallend dat ontwikkelaar EA Sports er opeens voor heeft gekozen om Ronaldo gelijk te trekken met Messi: beide scoren een algemene score van 94, waar Messi in FIFA 18 nog een score haalde van 93, een puntje lager dan Ronaldo.

Wie schiet het hardst?

Nu we het toch over de Portugees hebben: volgens EA Sports beschikt hij over het hardste schot van alle normale spelers. De shotpower van Ronaldo bedraagt liefst 95 punten. Hij concurreert daarmee vooral met Icons en de Braziliaan Hulk, die met een shot power van 94 voor heel veel FIFA-spelers een veel realistischer alternatief is – of je moet beschikken over heel veel geld (of geluk).

Wie is het agressiefst?

Het scheelt niet veel of het was de immer beschaafde verdediger Pepe geweest, die met een score van 94 Agression net als een paar andere spelers één puntje tekortkomt om voor het goud in deze categorie in aanmerking te komen. Nee, de meest agressieve speler is de verdedigende middenvelder Ben Pearson van Preston North End, dat uitkomt in de Championship. Pearson kreeg onlangs nog direct rood omdat hij een tegenstander een kopstoot had gegeven - na het fluitsignaal tijdens een opstootje. De meest agressieve Nederlander is overigens Erik Pieters.

Wie is de beste Nederlander?

Ook hier geldt: op de Icons na, want anders trekt Cruijff natuurlijk aan het langste eind.

Met een algemene score van 85 strijden Arjen Robben en Virgil van Dijk samen om de eerste plek. Voor Van Dijk betekent dat een fikse upgrade. Hij stijgt twee punten. Robben is daarentegen gedaald van 88 naar 85. Zijn snelheidsstatistiek is zelfs nog maar 79 punten, iets waar veel FIFA-spelers dan ook verbolgen over zijn. Het meest opvallende kaartje is overigens van Memphis. Met zijn snelheid, schot, accuratesse en nieuwe positie op het veld (als spits) is hij met 83 punten een aanwinst voor ieder beginnend team waar het geld nog niet tegen de plinten klotst.

Wie is de beste speler in de Eredivisie?

Net als vorig jaar gaat deze eer naar Hakim Ziyech, die nu 83 punten scoort in totaal. Dat is een flinke upgrade, in FIFA 18 was Ziyech ook de beste speler van de Eredivisie - toen met 81 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.