David Villa verrast en gaat als clubeigenaar het Amerikaanse voetbal in

Reacties

David Villa gaat spoedig zijn voetbalshirt inruilen voor een maatpak. De Spaanse voetballer, op dit moment nog actief als speler van het Japanse Vissel Kobe, wordt mede-eigenaar van een Amerikaanse voetbalclub: Queensboro FC.

David Villa verrast en gaat als clubeigenaar het Amerikaanse voetbal in
© Pro Shots

De club wordt opgericht in New York en gaat vanaf 2021 meedraaien in de Amerikaanse voetbalpiramide. Queensboro heeft een plek toegewezen gekregen in het USL Championship, het tweede niveau in Amerika. Villa gaat samenwerken met de Amerikaanse zakenman Jonathan Krane.

De spits, nog altijd topscorer aller tijden van Spanje, heeft ruim drie jaar in de Major League Soccer gevoetbald voor New York City FC. ‘Ik weet hoe speciaal Queens is’, doelt Villa op de streek van New York waar ook het stadion van Queensboro komt te staan. ‘Ik hou van de cultuur, het eten, de mensen en hun passie voor het leven en voetbal. Een betere locatie voor een nieuwe plek voor voetbal kan ik me niet bedenken’, aldus Villa op de nieuwe clubwebsite.

Het contract van Villa bij Vissel Kobe loopt nog door in het volgende jaar, het is niet bekend wat het eigenaarschap voor een gevolgen heeft voor de voetbalcarrière van Villa. De 37-jarige spits maakte dit jaar nog twaalf doelpunten in de Japanse competitie, Vissel Kobe eindigt dit seizoen teleurstellend in de middenmoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer David Villa
Meer over David Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.