Wereldreiziger David Villa vindt nieuw project in India

Reacties

David Villa kan maar niet stilzitten na het einde van zijn voetbalcarrière. De Spaanse oud-spits startte een voetbalschool, werd mede-eigenaar van een Amerikaanse voetbalclub en dit jaar begint hij aan een klus in India bij Odisha FC.

Wereldreiziger David Villa vindt nieuw project in India
© Pro Shots

De club eindigde dit seizoen op een teleurstellende laatste plaats op het hoogste niveau in India en dus kan Odisha de hulp van Villa goed gebruiken. Hij gaat zich met meerdere onderdelen bezighouden, zo luidt het statement. Villa zal invloed hebben op het scoutingssysteem, de clubstrategie en wordt het uithangbord van Odisha. Het past bij het einde van de carrière van Villa, die lang alleen in eigen land actief was als voetballer. Na 2014 veranderde dat echter, hij ging de wereld verkennen was achtereenvolgens actief in Australië, Amerika en Japan.

Spelersprofiel

David Villa


Geboortedatum:
3 december 1981
Leeftijd:
42
Geboorteplaats:
Tuilla
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
69 kg

Villa stopte vorig jaar als voetballer, om vervolgens een voetbalschool op te starten en in te stappen bij de Amerikaanse club Queensboro FC. De in 2019 opgerichte club had oorspronkelijk dit seizoen in moeten stromen in de Amerikaanse voetbalpiramide, maar het instapmoment werd uitgesteld. Villa kan zich nu, terwijl hij ook in India aan de slag gaat, richten op het jaar 2022. Queensboro heeft dan een plek toegewezen gekregen in het USL Championship, het tweede niveau in Amerika.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.