Onvergetelijk afscheid: eerste prijs van 2020 is voor afzwaaiende David Villa

David Villa (foto, archiefbeeld) heeft woensdag op zeer fraaie wijze afscheid genomen als prof. De 38-jarige goalgetter veroverde in zijn laatste officiële wedstrijd de Japanse beker. Het was tevens de eerste officiële voetbaltitel die werd verdeeld in 2020.

Met Vissel Kobe rekende Villa af met Kashima: 2-0. De ex-speler van onder meer Valencia en Barcelona speelde daarbij een bijrol, in de 92ste minuut loste hij Lukas Podolski af, een invalbeurt als eresaluut. De 34-jarige Duitser vertrekt eveneens bij Vissel Kobe, maar heeft wel de intentie als prof actief te blijven. Andrés Iniesta werd na 88 minuten naar de kant bij de uiteindelijke bekerwinnaar, waar Thomas Vermaelen de negentig minuten wél volmaakte.

De eindstand van 2-0 was al bij rust bereikt door een eigen goal van Tomoya Inukai en een treffer van Noriaki Fujimoto.

Met de bekerfinale werd tevens de opening van het Olympisch Stadion in Tokio luister bijgezet, op 24 juli het decor van de openingsceremonie van de Zomerspelen. Villa beleefde er een onvergetelijke sluitingsceremonie van een loopbaan die hem onder meer een wereldtitel en een Europese titel opleverde.

David Villa stopte officieel in 2020, welke vedettes zwaaiden er in 2019 af?