'David Silva tekent verrassend lang contract bij Lazio'

Reacties

De geruchten gaan al langer, maar het lijkt er nu ook écht van te gaan komen. Hoewel hij al 34 jaar is, tekent Manchester City-icoon David Silva op korte termijn een contract voor drie seizoenen bij Lazio, zo weet The Guardian zeker.

'David Silva tekent verrassend lang contract bij Lazio'
© Pro Shots

David Silva brak in Spanje door bij Valencia, speelde in het begin van zijn carrière ook nog op huurbasis voor Eibar en Celta de Vigo, voordat hij in 2010 neerstreek bij Manchester City. Dat was twee jaar nadat de Engelse club was overgenomen door de Abu Dhabi United Group, waardoor David Silva de opmars van The Citizens richting de Engelse en Europese top van dichtbij en vrijwel vanaf het begin meemaakte.

In de afgelopen tien jaar pakte Silva met City in totaal liefst dertien prijzen, waaronder vier landstitels. Na het vertrek van Vincent Kompany droeg hij bovendien de aanvoerdersband. In juni 2019 hakte hij echter de knoop door: kort voor de start van het afgelopen seizoen kondigde hij aan dat dat zijn laatste jaar in het Etihad Stadium zou gaan worden. 'Tien jaar is genoeg voor mij. Het is de perfecte tijd om te gaan', sprak hij toen.

De afgelopen periode gonsde het vervolgens van de geruchten. Zo werd David Silva genoemd in de MLS, bij het Inter Miami van clubeigenaar David Beckham. Ook opties als Valencia en zijn jeugdliefde Las Palmas passeerden de revue, Vissel Kobe (Japan) en AC Milan (Italië) werden eveneens genoemd, maar die clubs worden het dus allemaal niet. Nadat de vader van David Silva eerder al meldde dat zijn zoon zich nog wilde bewijzen in een topcompetitie als de Serie A, en dat Lazio een uitstekende optie zou zijn, weet The Guardian nu dat hij snel een driejarig contract zal ondertekenen bij I Biancocelesti.

Hoewel hij al 34 jaar is, is de Spanjaard ervan overtuigd dat hij zeker nog een paar jaar mee kan op hoog niveau en daar is Lazio het blijkbaar roerend mee eens. Het is nu enkel nog wachten tot de Europese campagne van Manchester City erop zit: de ploeg van manager Pep Guardiola speelt in de kwartfinale van de Champions League zaterdag tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay en Kenny Tete. Als het huidige seizoen helemaal afgerond is, maken David Silva en Lazio de overstap wereldkundig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.