David Silva emotioneel na 'kleinste staande ovatie ooit'

Reacties

David Silva heeft zondagavond afscheid genomen van de Premier League. Het contract van de 34-jarige Spanjaard bij Manchester City loopt af en dus komt er een einde aan een tijdperk.

David Silva emotioneel na 'kleinste staande ovatie ooit'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 0
Norwich City
Norwich City

Silva kwam in 2010 over van Valencia als één van de eerste aankopen sinds de overname door Sheikh Mansour. De middenvelder maakte de spectaculaire groei van de club vanaf het begin mee. Het afgelopen decennium pakte Silva met City in totaal liefst dertien prijzen, waaronder vier landstitels. Na het vertrek van Vincent Kompany droeg hij bovendien de aanvoerdersband.

Aan het einde van de wedstrijd tegen Norwich City kreeg hij van Pep Guardiola een publiekswissel, al was er dan geen publiek. 'Het was de kleinste staande ovatie aller tijden', reageerde de manager achteraf met een knipoog. 'Hij zal terugkomen en ook van onze fans nog een ovatie ontvangen. Dat willen zij graag. De spelers hebben hun respect getoond voor de tien ongelooflijke jaren die David bij de club heeft gehad', zei Guardiola tegen Sky Sports.

'Het was emotioneel', reageerde Silva. 'Ik houd van ze, van de spelers en de staf. We hebben een goede relatie en ik zal ze allemaal missen. Ik had nooit kunnen voorspellen dat ik zo veel prijzen zou winnen hier. Ik ben een gelukkig mens: ik heb een hoop mooie momenten beleefd. Ik ga alles missen, zelfs het weer!'

Zijn tijdperk in de Premier League zit er nu op, maar er komt nog een toetje in Europa. In augustus wacht namelijk nog het slotstuk van de Champions League. Over iets meer dan twee weken neemt City het op tegen Real Madrid. 'Ik heb genoten van mijn tien jaar hier. Vandaag was mijn laatste Premier League-duel, maar nu moeten we ons focussen op de Champions League', sprak Silva als een waardige aanvoerder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.