Dátolo maakt zichzelf en Maradona gelukkig

De vriendschappelijke interland in Rusland was als een droom voor de Argentijnse debutant Jésus Dátolo, die met zijn goal Diego Maradona een goede dienst bewees.

Dátolo maakt zichzelf en Maradona gelukkig

De uitnodiging van Maradona bracht de 25-jarige Dátolo begin augustus al in de zevende hemel. 'Ik wist dat ik een telefoontje van hem zou krijgen, maar ik was sprakeloos toen hij me vertelde over de selectie.'

De aanvaller van Napoli kon toen nog niet bevroeden dat zijn eerste wedstrijd voor zijn land zijn stoutste dromen zou overtreffen. Slechts 37 seconden na zijn entree scoorde hij na een solo de winnende treffer tegen Rusland. Hij verdiende daarmee een plaats in de geschiedenis van het Argentijnse voetbal. Nimmer maakte een debutant zo snel een doelpunt. Na zijn doelpunt sprong Dátolo Maradona in de armen. De bondscoach was niet bestand tegen al het geluk en kwam met Dátolo ten val. 'Dat mag hij zo vaak doen als hij wil, ik hoop dat het nog meer gebeurt', was de reactie van Pluisje.

Maradona prees zich ook gelukkig met het doelpunt. Het resultaat van de oefeninterland tegen Rusland (2-3) was een welkome opsteker. Na de nederlagen tegen Bolivia en Ecuador en de weinig overtuigende zege op Colombia groeide de scepsis over de kwaliteiten van de coach Maradona.

De tegenvallende prestaties en het vooruitzicht op de kwalificatieduels met Brazilië, Paraguay en Uruguay bracht twijfels over het bereiken van het WK in Zuid-Afrika. De 3-2 overwinning in Moskou was een antwoord op het groeiende pessimisme. 'Ik denk dat we een teken van leven hebben gegeven', zei Maradona na afloop. 'Dit geeft ons weer moed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen