Dárdai wijst klagende Tuchel terecht voor kraker

Reacties

Borussia Dortmund en Hertha BSC strijden vrijdagavond (20.30 uur) in de Bundesliga om de positie van directe achtervolger van koploper Bayern München. Pál Dárdai, trainer van de Berlijners, gooit alvast wat olie op het vuur.

Dárdai wijst klagende Tuchel terecht voor kraker

Na zes wedstrijden leidt Bayern in Duitsland met drie punten voorsprong op Hertha en vier op Dortmund. Dortmund had in de speelronde voor de interlandperiode een uitgelezen mogelijkheid om in te lopen op de koploper, nadat die thuis met 1-1 gelijk had gespeeld tegen 1. FC Köln. De formatie van trainer Thomas Tuchel verloor echter bij Leverkusen (2-0), terwijl Hertha wél won van Hamburger SV (2-0).

'Een sportieve wedstrijd', quootte Tuchel zijn Leverkusen-collega Roger Schmidt na afloop van de verloren wedstrijd spottend. 'In dat geval heb ik een ander idee over wat een "sportieve wedstrijd" is.' De 43-jarige Duitser was verontwaardigd over het harde spel van Dortmunds opponent. 'Dit is nu al de derde keer dat er meer dan twintig overtredingen op ons worden gemaakt. Hierdoor waren we gedwongen om halverwege al twee geblesseerde spelers te wisselen', wees hij naar de vervangingen van Gonzalo Castro en Christian Pulisic in de rust. 'Sebastian Rode kon later ook niet verder. Dit overtreedt de grens.'

Agressiviteit
Hertha-trainer Dárdai hoorde Tuchels gebries aan en kwam er twee dagen voor de topper tegen Dortmund op terug. 'Je kunt zoiets onderling met de trainer van de tegenstander bespreken. Zoals hij dit nu deed, vind ik niet oké', vertelde de Hongaar aan Kicker. 'Hij maakt er een probleem van de scheidsrechters van. Als de scheidsrechter vrijdag bij de eerste overtreding van ons onmiddellijk geel geeft, is dit vanwege Tuchels uitspraken. Wij werden ook hard aangepakt tegen Hamburger SV en wij klaagden niet.' Hij voegde er nog aan toe: 'Ik denk dat je het ook om kunt draaien. Leverkusen speelde gewoon een goede wedstrijd tegen Dortmund. Ik herken het wel wanneer de tegenstander beter was.'

Of Hertha dezelfde agressiviteit gaat hanteren als Leverkusen hield de veertigjarige ex-bondscoach van Hongarije in het midden. 'Wij hebben een gezonde, sportieve agressiviteit waardoor we een onaangenaam team zijn om tegen te spelen', aldus de trainer, die met Hertha bij winst op gelijke hoogte met Bayern München kan komen. De koploper komt zaterdag in actie in een uitduel met Eintracht Frankfurt (15.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.