Geen Gisdol-effect bij strompelende 'Bundesliga-Dino' HSV

De aanstelling van trainer Markus Gisdol bij Hamburger SV heeft zaterdag niet geresulteerd in een schokeffect. Die Rothosen gingen in Berlijn met 2-0 onderuit tegen Hertha BSC, dat uitstekend presteert in de Bundesliga. Werder Bremen liep averij op bij SV Darmstadt 98.

Hertha BSC - Hamburger SV 2-0
Gisdol, die zondag werd benoemd tot opvolger van de ontslagen Bruno Labbadia, weerstond de verleiding om de hele opstelling door elkaar te husselen. Slechts drie mutaties voerde de nieuwe oefenmeester door, waarbij aangetekend dat Filip Kostic vorige week tegen Bayern München ontbrak door een blessure. Ook de ex-speler van FC Groningen kon HSV niet verlossen, hoewel de equipe van Gisdol zeker niet slecht voor de dag kwam. Het was echter Hertha BSC dat de meeste kansen creëerde en zelfs tweemaal het aluminium trof. Vedad Ibisevic brak in de 29ste minuut uiteindelijk de ban door van dichtbij af te ronden.

Diezelfde Ibisevic benutte in de zeventigste minuut een penalty die de 2-0 betekende. Hieraan vooraf ging een overtreding van Albin Ekdal op Valentin Stocker. HSV slaagde er niet in de spanning terug te brengen, enkele uiterst offensieve wissels (onder anderen Alen Halilovic maakte zijn opwachting) van Gisdol ten spijt.

Door de zege klimt Hertha BSC naar de tweede plaats in de Bundesliga, al kan de ploeg uit Berlijn later op de dag weer worden gepasseerd door Borussia Dortmund, dat op bezoek gaat bij Bayer Leverkusen. Hamburger SV bekleedt de zestiende plaats met één schamel puntje. Net als in de seizoenen 2013/14 en 2014/15 lijkt HSV alles uit de kast te moeten halen om de status als Bundesliga-Dino - nog nooit degradeerde de club - te behouden.

SV Darmstadt 98 - Werder Bremen 2-2
Werder Bremen, nog zo'n instituut uit Noord-Duitsland dat eigenlijk al seizoenen lang matig presteert, kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij SV Darmstadt 98. De thuisploeg opende in de negentiende minuut de score via Antonio Colak, die een strafschop verzilverde. Zes minuten na de hervatting zorgde Lamine Sané voor de gelijkmaker door attent te reageren in het strafschopgebied.

Halverwege de tweede helft zette Serge Gnabry de ploeg uit Bremen zelfs op 1-2. De aanvaller, die afgelopen zomer werd overgenomen van Arsenal, omspeelde doelman Michael Esser en tikte binnen. Darmstadt herstelde razendsnel de balans dankzij een fabelachtige volley van Colak. Bremen heeft vier punten en staat daarmee vijftiende, één plaatsje onder Darmstadt.