Bayern geeft perfecte status uit handen na wissel Robben

Reacties

Bayern München heeft in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln het eerste puntenverlies van dit Bundesliga-seizoen geleden. Met de in de basis begonnen Arjen Robben kwam de kampioen van Duitsland nog op voorsprong, maar die gaf het weg nadat de Oranje-international was gewisseld: 1-1.

Bayern geeft perfecte status uit handen na wissel Robben

Trainer Carlo Ancelotti wijzigde zijn basiselftal ten opzichte van het Champions League-duel met Atlético Madrid op zeven plaatsen. Een van die nieuwelingen was Robben. De 32-jarige vleugelspits stond voor het eerst in 208 dagen weer aan de aftrap bij een wedstrijd van Bayern, nadat hij al was ingevallen tegen Hertha BSC en Atlético. Robben was uiterst actief, voordat hij in de rust in de kleedkamer achterbleef. Zijn basisplaats lijkt goed nieuws te betekenen voor bondscoach Danny Blind.

Robben bewees tegen Köln nog altijd de speler te zijn die makkelijk tegenstanders passeert en stond met zijn acties aan de basis van enkele gevaarlijke aanvallen. Zelf schoot de aanvoerder van het Nederlands elftal net naast, Rafinha mikte de bal over de kruising na terugleggen van Robben. Na goed doorzetten van de linkspoot verdiende Joshua Kimmich een vrije trap. Robben ging zelf achter de bal staan, maar liet de klus toch aan Robert Lewandowski. Die schoot in de muur.

Joshua Kimmich heeft dit seizoen al vijf keer gescoord voor Bayern München.
Joshua Kimmich heeft dit seizoen al vijf keer gescoord voor Bayern München.

Toch haalde het nog ongeslagen Köln het rustsignaal niet zonder tegengoal. In de veertigste minuut kopte Joshua Kimmich uit een voorzet van Juan Bernat de bal knap tegen de touwen. Na het vijfde doelpunt in de laatste zeven duels van de 21-jarige middenvelder vergat Bayern echter de voorsprong uit te bouwen. Javi Martínez kopte uit een corner tegen de paal. Nog geen tien minuten later had Anthony Modeste op acrobatische wijze voor 1-1 gezorgd uit een voorzet van Marcel Risse.

Der Rekordmeister trok het uitduel met Hamburger SV (0-1) vorige week in de slotfase nog naar zich toe, nu lukte dat niet. Timo Horn voorkwam een treffer door een schot van Thomas Müller, in het veld gekomen voor Robben, met een reflex tegen de lat te tikken. Bernat schoot nog tegen de paal. In de extra tijd had Simon Zoller uit een counter Köln zelfs nog bijna de zege bezorgd, maar de spits schoot net naast. Borussia Dortmund kan Bayern daardoor tot op een punt naderen, Köln staat knap vierde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.