Dapper Suriname houdt bittere nasmaak over aan duel met Mexico

Reacties

Suriname heeft zaterdagnacht een kansloze nederlaag geleden. Op bezoek bij Mexico kwam het er niet aan te pas, hoewel het zich dapper verweerde. Het werd 3-0 in het Nations League-duel van de CONCACAF.

Dapper Suriname houdt bittere nasmaak over aan duel met Mexico

Ondanks alle goede bedoelingen ging het al snel mis voor het Oranje-getinte Suriname. Met spelers als Diego Biseswar, Ryan Donk, Warner Hahn en Dion Malone in de ploeg ging het van start. Bij de Mexicanen ontbraken Ajacied Edson Álvarez en PSV'er Érick Gutiérrez. Álvarez zat op de bank, Gutí was er helemaal niet bij.

Na drie minuten moest Hahn al vissen. Centrale verdediger Israel Reyes was de dader van het Surinaamse leed. Uit een afgeslagen corner schoot hij uit de draai op knappe wijze raak. Suriname herstelde zich uitstekend, maar moest vlak voor rust nog een keer capituleren. Henry Martín schoot vanaf de stip raak achter Hahn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft ging Suriname op zoek naar de aansluitingstreffer. Aanvallers Jeredy Hilterman en Florian Jozefzoon kwamen in de ploeg, net als Roland Alberg om een doelpunt te forceren. Die viel uiteindelijk aan de andere kant. Invaller Erick Sánchez besliste het duel. In de slotminuut van de extra tijd zorgde hij met een knap afstandsschot voor een bittere nasmaak voor Suriname: 3-0.

Door de nederlaag is Suriname hekkensluiter in de groep. Jamaica is voorlopig koploper met vier punten uit twee wedstrijden. Mexico volgt op drie punten. Suriname speelde al drie wedstrijden, maar heeft slechts één punt verzameld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.