Danjuma naar Spanje om toptransfer af te ronden

Reacties

Villarreal gaat zich versterken met Arnaut Danjuma. Voor de Nederlandse buitenspeler ligt een vijfjarig contract klaar bij de Spaanse Europa League-winnaar.

Danjuma naar Spanje om toptransfer af te ronden
© Pro Shots

Met de transfer verzilvert Danjuma een uitstekend seizoen in het Championship. Na de degradatie met AFC Bournemouth uit de Premier League in zijn debuutjaar in Engeland blonk de 24-jarige aanvaller vorig seizoen uit op het tweede niveau, waar hij zeventien keer scoorde. Villarreal betaalt ruim twintig miljoen euro voor de linksbuiten.

Danjuma maakte er geen geheim van dat hij deze zomer graag een stap hogerop wilde maken, ook met het oog op het Nederlands elftal. Villarreal werd vorig seizoen zevende in La Liga en won de Europa League. De ploeg van trainer Unai Emery zal normaal gesproken dit seizoen ook weer minstens meedraaien in de Spaanse subtop, er is zelfs hoop op een plek in de topvier.

Na een uitstekende periode bij Club Brugge debuteerde Danjuma (ex-NEC en -PSV) in oktober 2018 bij het Nederlands elftal. Hij speelde toen tegen Duitsland en België en hoopte in de voorbije maanden op een nieuwe kans bij Oranje. De aanvaller maakte nog geen deel uit van de voorselectie die Louis van Gaal als nieuwe bondscoach onlangs samenstelde voor de komende interlandperiode.

De oude clubs van Danjuma profiteren mee van de transfer. Zo krijgt PSV drie procent van de transfersom.

Bekijk hieronder een speciaal item dat wij onlangs met Arnaut Danjuma maakten, waarin hij uitgebreid over zijn ontwikkeling en inspiratiebronnen uit de Europese top vertelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.