Danjuma matchwinner bij Bournemouth, teleurstelling voor Cocu

Reacties

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft zich zaterdag gekroond tot matchwinner bij AFC Bournemouth. De uit de Premier League gedegradeerde club won dankzij een doelpunt van de Nederlander van Blackburn Rovers bij de start van het Championship-seizoen. Phillip Cocu kende een teleurstellend begin met Derby County.

Danjuma matchwinner bij Bournemouth, teleurstelling voor Cocu
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
3 - 2
Blackburn Rovers
Blackburn Rovers

Danjuma (hierboven op archiefbeeld) kende vorig seizoen een teleurstellend jaar waarin Bournemouth degradeerde en hij meerdere malen aan de kant stond met een blessure. Tegen Blackburn stond de aanvaller als linkshalf opgesteld. Via goals van Jack Stacey en Jefferson Lerma kwam de thuisploeg twee keer op voorsprong, maar de bezoekers knokten zich via Bradley Johnson en Adam Armstrong terug.

Het duurde tot in de slotfase tot Danjuma zijn moment pakte. Na een pass van Adam Smith trok de aanvaller vanaf de linkerflank naar binnen toe en schoot hij met zijn rechtervoet raak in de bovenhoek. Daardoor won Bournemouth alsnog met 3-2.

Derby County
Derby County
0 - 2
Reading
Reading

Cocu zag zijn Derby County in eigen huis verliezen van Reading, de nummer veertien van vorig seizoen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar vlak voor rust sloegen de bezoekers twee keer kort na elkaar toe. Lucas João en Oviemuno Ejaria scoorden en daar had de formatie van Cocu in de tweede helft geen antwoord meer op.

Bristol City
Bristol City
2 - 1
Coventry City
Coventry City

Gustavo Hamer verloor bij zijn debuut voor Coventry City van Bristol City. De van PEC Zwolle overgekomen verdediger annex middenvelder kreeg al na twaalf minuten een gele kaart. Bristol stond toen al met 1-0 voor dankzij Jamie Paterson, die de aangever was op de 2-1 van voormalig Vitesse-speler Tomás Kalas. Tussendoor scoorde Matthew Godden namens Coventry.

Overige uitslagen


Bekijk hier al onze video's
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Meer Danjuma
Meer over Danjuma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.