'Dan maar op de moeilijke manier tegen Duitsland'

Reacties

Tot de vijfde minuut in blessuretijd stevenden de Verenigde Saten af op plaatsing voor de volgende ronde. Trainer Jürgen Klinsmann beseft dat door de extreem late gelijkmaker van Portugal, Silvestre Varela maakte in de 95ste minuut de 2-2, de klus voor zijn ploeg een stuk moeilijker maar zeker niet onhaalbaar is.

'Dan maar op de moeilijke manier tegen Duitsland'

Door het gelijkspel tegen Portugal hebben de Verenigde Staten net als Duitsland vier punten in Groep G. Uitgerekend die landen staan tegenover elkaar in de derde en  laatste groepswedstrijd, donderdag in Recife. Een salonremise zou uitkomst bieden aangezien beide landen dan geplaatst zijn. Gezien de vroegere samenwerking tussen Joachim Löw en Klinsmann, de huidige bondscoach van Duitsland was in het verleden assistent van Klinsmann toen hij aan het roer stond bij de Duitse ploeg, is dat een reëel scenario.

Toch is Klinsmann er nog niet gerust op. Als Ghana van Portugal wint, zou een nederlaag tegen Duitsland funest kunnen zijn voor de Amerikanen. 'Dan maar op de moeilijke manier: een resultaat boeken tegen Duitsland', was daarom het veelzeggende commentaar van de ietwat teleurgestelde Klinsmann na afloop van het duel met Portugal in Manaus.

'Maar ik kan mijn spelers helemaal niets kwalijk nemen', wil  hij evenwel niet met de beschuldigende vinger wijzen. 'Als je zo laat nog een tegendoelpunt krijgt, dan is dat ongelukkig, maar we hebben opnieuw een prima prestatie neergezet.' Overigens wilde de Duitser niets weten van een zogeheten salonremise. 'Wij willen winnen. Het is nu niet de tijd om vrienden te gaan benaderen...'

Doelman Tim Howard, die met de nodige goede reddingen lang de zege leek binnen te slepen, spreekt woorden van gelijke strekking. 'We zijn een beetje teleurgesteld, maar wel optimistisch. We stonden al met één been in de achtste finale… Maar goed, vooraf was ons doel de derde wedstrijd in te gaan met een goede kans op plaatsing voor de volgende ronde. Dus we liggen nog op schema. We hadden eigenlijk allebei hun goals kunnen voorkomen en verder bezorgde Portugal ons niet zoveel problemen. Helaas speelden we toch nog gelijk. Maar door die late gelijkmaker zitten we zeker niet in de put.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.