Dalic prijst twintigjarig megatalent en betuigt steun aan 'vriend' Martínez

Reacties

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic prijst het grote talent Josko Gvardiol na de succesvolle remise tegen België. Ook ging hij in op het vertrek van Roberto Martínez bij België en vertelde hij wat de favoriete tegenstander van de Kroaten in de achtste finale is.

Dalic prijst twintigjarig megatalent en betuigt steun aan 'vriend' Martínez
© Pro Shots

De twintigjarige RB Leipzig-verdediger Gvardiol laat zich tot nu toe gelden op het WK. In de zomer legde Manchester City nog een bod van 80 miljoen euro neer en dat bedrag kan nu zomaar nog veel hoger zijn. 'Gvardiol is de beste stopper van de wereld. Het is geweldig om te zien hoe volwassen hoe speelt. De manier waarop hij speelt, de elegantie die hij met de bal heeft...', vertelde hij na afloop aan de Kroatische media.

Lees verder onder de tweet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De verdediger, die ook door ploeggenoten bij Kroatië wordt geprezen, is trots op de prestatie van zichzelf en vooral van zijn team. 'Of het moeilijk was om Romelu Lukaku te bewaken? Het was niet makkelijk. In het voetbal is het noodzakelijk om stoppers te hebben die hun verantwoordelijkheid nemen', aldus de verdediger.

Lees verder onder de tweet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vriend Martínez
Coach Dalic is naast het optreden van zijn verdediger natuurlijk ook blij met de prestatie van zijn team. 'Ik had oorlog verwacht, Kroatië kan niet drie keer slecht spelen. We waren geweldig in de eerste helft. We hadden verwacht dat België kansen zou krijgen en uiteindelijk hadden we ook geluk.'

De oefenmeester zag Roberto Martínez afscheid nemen bij opponent België. 'Het verbaast me, hij is mijn vriend. Hij heeft me geholpen in mijn carrière, België heeft een grote specialist verloren.' Of hij zelf nadenkt om in de toekomst trainer bij de Rode Duivels te worden? 'Als ik na 2024 klaar ben bij Kroatië zal ik nadenken wat ik hierna ga doen.'

Eerst moet de focus op de achtste finale van het WK, waarin de trainer Spanje hoopt te treffen. 'Het is een geweldig team met een geweldige coach. Nu is het belangrijk om te rusten, want we hebben een zware wedstrijd achter de rug. Het maakt ook niet zoveel uit wie er komt, we zijn voor niemand bang als we spelen zoals we tegen België deden.' Het doel van de trainer komt niet uit, want Kroatië speelt maandag de achtste finale tegen groepshoofd Japan

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.