Emotionele Martínez bevestigt vertrek als bondscoach van België

Reacties

Roberto Martínez zwaait af als bondscoach van België. Op de persconferentie bevestigde hij in tranen dat de uitschakeling op het WK ook zijn einde betekent. Zijn contract liep na het WK af.

Emotionele Martínez bevestigt vertrek als bondscoach van België
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
0 - 0
België
België

'Dit was mijn laatste wedstrijd als bondscoach van de nationale ploeg. Dat is emotioneel. Ik kan niet verder, ik heb afscheid genomen van de spelers en de staf. Ik ging sowieso stoppen, wat er ook zou gebeuren. Zelfs als we wereldkampioen waren geworden. Die beslissing heb ik net voor het WK genomen', zei de coach op de persconferentie na de wedstrijd.

Spijt heeft Martínez niet van het mislukte WK, zo zei hij in zijn eerste interview direct na afloop van het duel. 'Het is nooit makkelijk om een wedstrijd te winnen op een WK. In die eerste wedstrijd tegen Canada wonnen we, maar waren we onszelf niet. Die tweede match tegen Marokko verloren we verdiend. We waren niet klaar. Vandaag creëerden we wel veel kansen, dus nee, spijt heb ik niet. We kunnen het WK met opgeheven hoofd verlaten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Natuurlijk is uitschakeling in de groepsfase niet genoeg voor België', ging Martínez verder. 'We wilden doorstoten, maar dat wil elk land. Dit is het beste toernooi ter wereld. Op het WK wonnen we onze drie groepswedstrijden, op het EK ook. Maar toen werden we toch ook uitgeschakeld. Voor mij is het gevoel hetzelfde. Deze manier van verliezen kan ik accepteren.'

Vorige maand meldden Belgische media nog dat er werd gesproken over een contractverlenging van Martínez. De 49-jarige Spanjaard stond sinds augustus 2016 aan het roer bij de Rode Duivels. Op het WK 2018 werd België onder zijn leiding derde; op het EK van vorig jaar bleek de kwartfinale het eindstation.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.