Dáárom haalt Fiorentina hem: Amrabat geeft prachtassist tegen nieuwe club

Fiorentina weet sinds zondagavond nóg beter wat aanwinst Sofyan Amrabat allemaal kan. De Marokkaans international blonk uit namens Hellas Verona, tegen de club waarvoor hij komend seizoen speelt. Voor verdedigers Mitchell Dijks en Bram Nuytinck was er eveneens weinig reden tot lachen.

Fiorentina
1 - 1
Hellas Verona

Het duel tussen middenmoters Fiorentina en Hellas Verona betekende voor Amrabat een bezoekje aan het stadion waar hij komend seizoen tweewekelijks te zien is. De ex-middenvelder van onder meer FC Utrecht en Feyenoord speelde zichzelf in zijn eerste maanden in Italië al behoorlijk in de kijker en besloot in januari om alvast bij het ambitieuze Fiorentina te tekenen, waar hij over een paar weken dus officieel onder contract staat.

Zondag liet hij al vroeg zien waarom La Viola zo'n vertrouwen in hem heeft getoond. De uitblinker van de laatste weken verstuurde een heerlijk passje richting collega Davide Faraoni, die al vallend en uit de draai de 0-1 binnenschoot. Het duel eindigde uiteindelijk nog wel in 1-1, na een extreem late treffer van Patrick Cutrone, die de thuisploeg daarmee behoedde voor een pijnlijke nederlaag.

Parma
Parma
2 - 2
Bologna
Bologna

Met linksback Mitchell Dijks in de basis, maar zonder Stefano Denswil (geschorst) en Jerdy Schouten (hamstringblessure) in de wedstrijdselectie leek Bologna lange tijd een overwinning te gaan boeken. Na een kwartier stond het al 0-2 door een rake kopbal van Danilo en een raak schot met links van Roberto Soriano, die stand bleef tot de derde minuut van de extra tijd op het scorebord staan.

Daarna stortte Bologna echter nog in. De zeer late 1-2 van Jasmin Kurtic was de opmaat, in de vijfde minuut van de blessuretijd redde Roberto Inglese een punt voor Parma. Dijks mocht de hele wedstrijd meedoen.

Udinese
Udinese
1 - 3
Sampdoria
Sampdoria

Ook de basisopstelling van Udinese kende zondagavond de nodige Nederlandse inbreng: Bram Nuytinck en de in Haarlem geboren Nigeriaans international William Troost-Ekong vormden samen tweederde van het centrale verdedigingstrio. Zij zagen hoe hun aanvallende ploeggenoot Kevin Lasagna zo'n tien minuten voor rust de 1-0 op het scorebord zette, maar moesten in de dying seconds van de eerste helft toezien hoe routinier Fabio Quagliarella de gelijkmaker binnenschoot.

Nadat ook Hidde ter Avest binnen de lijnen was gekomen, ging het helemaal mis voor Udinese. Federico Bonazzoli zorgde voor de 1-2, waarna Nuytinck nog even dacht dat hij de gevierde man zou worden. In de slotfase tekende hij voor de 2-2, maar die werd na inmenging van de VAR afgekeurd wegens hands. De 1-3 van Manolo Gabbiadini was de nekslag. De thuisploeg bleef zodoende met lege handen achter en moet zelfs nog een beetje vrezen voor degradatie.