Curieuze goal Walker leidt probleemloze bekeravond in voor Man City

Reacties

Manchester City heeft woensdag de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup bereikt. De formatie van manager Pep Guardiola won zonder veel problemen van Swansea City. Kyle Walker leidde de zege in met een opvallend doelpunt.

Curieuze goal Walker leidt probleemloze bekeravond in voor Man City
© Pro Shots
Swansea City
Swansea City
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Walker werd na een half uur door Rodri aangespeeld en leek een voorzet te gaan geven vanaf de rechterkant. De bal dwarrelde richting het strafschopgebied en het doel. Keeper Frederick Woodman van de nummer drie van het Championship verkeek zich op de bal en niemand raakte hem meer aan, waardoor Walker met zijn 'voorzet' de 0-1 op het scorebord zette.

Tot vlak na rust was het nog spannend in Wales. Toen sloeg City toe met een dubbelslag. Raheem Sterling rondde af na een goede steekpass van Rodri en drie minuten laten draaide Gabriel Jesus knap weg na een voorzet van Bernardo Silva en schoot hij de 0-3 binnen. Morgan Whittaker maakte er nog wel 1-3 van, maar dat was een doelpunt voor de statistieken.

City is de derde club in Engeland die zich plaatst voor de kwartfinale. Dinsdag deden AFC Bournemouth en stadgenoot Manchester United dat al.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Swansea City
Meer over Swansea City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.