CSKA Moskou in spoor van Man Utd en Wolfsburg

CSKA Moskou heeft zich hersteld van de nederlaag tegen VfL Wolfsburg tijdens de eerste speelronde van de Champions League. De Russen wonnen de thuiswedstrijd tegen Besiktas met 2-1.

CSKA begon uitstekend aan de wedstrijd. Alan Dzagoev (foto) opende in de zevende minuut de score. Het negentienjarige talent kreeg de bal op dertig meter van het vijandelijke doel in bezit en rondde na een korte dribbel af met een hard schot dat buiten bereik van doelman Rüstü Reçber in de bovenhoek verdween.

Besiktas antwoordde met een kans voor Filip Holosko, maar doelman Igor Akinfeev zorgde er met een redding voor dat de voorsprong van CSKA intact bleef. Na ruim een uur spelen besliste de ploeg uit Moskou de wedstrijd. Milos Krasic dribbelde langs Matteo Ferrari het strafschopgebied binnen en schoot raak in de korte hoek: 2-0. De tegentreffer van Besiktas viel pas in blessuretijd. Ekrem Dag was de doelpuntenmaker.

CSKA komt door de zege in punten gelijk met Manchester United en VfL Wolfsburg, die elkaar later op de avond treffen op Old Trafford. Besiktas is na twee duels nog puntloos.