CSKA Moskou hoeft niet te vrezen voor diskwalificatie

CSKA Moskou mag gewoon een vervolg geven aan zijn Champions League-campagne. De Russische club hing een mogelijke uitsluiting boven het hoofd, doordat Aleksei Berezutsky en Sergei Ignashevich (foto) tijdens dezelfde wedstrijd werden betrapt op het gebruik van doping.

CSKA Moskou hoeft niet te vrezen voor diskwalificatie

De twee verdedigers leverden een positieve plas af na het Champions League-duel met Manchester United (3-3). In de UEFA-reglementen is opgenomen dat in het geval twee of meer spelers van hetzelfde team na afloop van een wedstrijd worden betrapt op het gebruik van doping, de club kan worden gediskwalificeerd.

Zover komt het in het geval van CSKA Moskou niet, zo liet een woordvoerder van de UEFA weten. 'In dit specifieke geval kan de overtreding van de dopingreglementen alleen leiden tot een schorsing voor de spelers zelf.' CSKA Moskou kan daardoor gewoon uitkomen in de achtste finale van de Champions League.

Berezutsky en Ignashevich deden dinsdag al niet mee toen de Moskovieten met 2-1 wonnen van Besiktas. Het is nog onduidelijk welke straf de twee Russische internationals te wachten staat. CSKA claimt dat een middel om verkoudheid te verlichten de oorzaak is van de positieve test van het tweetal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen