Crisis Valencia houdt ook aan na remise

Het was geen nederlaag, maar het teleurstellende gelijkspel tegen Real Zaragoza paste naadloos in de slechte reeks van Valencia.

Door de aanhoudende slechte resultaten ligt trainer Claudio Ranieri onder vuur. Tegen Real Zaragoza werd de crisis niet bezworen. Valencia kwam op eigen veld niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, dat gezien de magere voorstelling een juiste afspiegeling was. Het betekende een voorzetting van een slechte reeks van Valencia, dat de laatste tien wedstrijden geen overwinning boekte.

Opvallend was de 2-1 winst van Numancia op Sevilla. De hekkensluiter greep in de laatste zeven minuten onverwacht de drie punten. Door goals van Aldo Pedro Osorio en Antonio keerde Sevilla, dat een half uur voor het einde via Antonio Puerta op voorsprong was gekomen, zonder punten huiswaarts.

Ook nummer drie Levante beet in het stof. Trainer Bernd Schuster zag zijn formatie tegen Deportivo La Coruña een 1-0 nederlaag lijden. Het beslissende moment was in de 53-ste minuut toen Diego Tristán vanaf de strafschopstip de Galiciërs op een 1-0 voorsprong zette.

Door de nederlagen van levante en Sevilla maakte Espanyol een sprong op de ranglijst dankzij een moeizame 2-1 overwinning op middenmoter Racing Santander. De meest besproken man bij de thuisploeg was Maxi Rodríguez. De aanvaller maakte negen minuten voor het einde de winnende treffer, maar 'scoorde' in de slotfase ook twee gele kaarten.

Athletic de Bilbao nam afstand van de rode streep door Villarreal met 2-1 te kloppen. Voor de Basken vervulde spits Ismael Urzaíz een belangrijke rol door de productie voor zijn rekening te nemen. De aansluitingstreffer van José Mari miste zijn uitwerking, omdat een kwartier voor het einde zijn ploeggenoot Battaglia met zijn tweede gele kaart van de avond het veld voortijdig moest verlaten.

Het laaggeklasseerde Getafe boekte een belangrijke zege op Málaga, dat door de nederlaag veroordeeld blijft tot de strijd tegen degradatie. Het enige doelpunt kwam op naam van Francisco Gallardo.

Door de goede resultaten van de ploegen in de onderste regionen zakte Real Sociedad op de ranglijst, want het bezoek aan Osasuna leverde een 1-0 nederlaag op.