Crisis bij Franse vrouwenploeg eindigt met vertrek bondscoach Diacre

Reacties

Corinne Diacre is niet langer de bondscoach van de Franse voetbaldames. Donderdag heeft de Franse voetbalbond FFF besloten om een einde te maken aan de onrust in de ploeg door Diacre, enkele maanden voor het WK, uit haar functie te zetten.

Crisis bij Franse vrouwenploeg eindigt met vertrek bondscoach Diacre
© Pro Shots

Aanvoerder Wendie Renard liet twee weken geleden al weten niet mee te gaan naar de mondiale eindronde in Australië, Franse media zinspeelden er gretig op dat haar besluit te maken had met onvrede over de manier waarop Diacre het bewind voerde. Recent voegden zich nog een paar speelsters bij die boycot.

Reden voor de FFF om in actie te komen. Voorzitter Noël Le Graët nam ontslag, en deze week boog een commissie zich over de zaak rond Diacre. Er is witte rook: de keuzedame moet weg. 'De FFF erkent dat Corinne Diacre en haar staf zich met ziel en zaligheid hebben ingezet, maar er zijn problemen waargenomen die in deze context niet om te draaien vallen. Daarom is besloten om afscheid te nemen van Corinne Diacre als bondscoach van de Franse vrouwenploeg.'

Ook Renard krijgt een veeg uit de pan: zij maakte haar ongenoegen kenbaar via Instagram. In het statement van de FFF staat dat het voortaan niet de bedoeling is om onvrede op sociale media te uiten. De bond gaat nu op zoek naar een geschikte kandidaat voor tijdens het WK in juli en de Olympische Spelen volgend jaar. De Franse dames zijn op het WK in een poule met Jamaica, Brazilië en Panama beland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.