Aanvoerder Renard wil niet meer naar het WK en haalt hard uit naar Franse bond

Reacties

Wendie Renard heeft geen trek in het Vrouwen WK in Australië en Nieuw-Zeeland. In een emotioneel statement legt de 32-jarige aanvoerder van Frankrijk uit waarom ze thuis blijft. 'Ik wil geen pijn meer hebben.'

Aanvoerder Renard wil niet meer naar het WK en haalt hard uit naar Franse bond
© Pro Shots

Renard speelde dinsdag nog mee tijdens de vriendschappelijke ontmoeting met Noorwegen, maar dat zou zomaar eens haar laatste interland kunnen zijn geweest. De verdediger van Olympique Lyon zegt te kiezen voor haar mentale gezondheid. 'Ik kan dit systeem, dat ver is verwijderd van de eisen die op dit niveau gelden, niet langer ondersteunen. Onder zulke omstandigheden ga ik dit WK niet spelen', schrijft ze.

'Mijn gezicht kan de pijn verbergen, maar mijn hart doet zeer. Ik wil geen pijn meer hebben. Het is een treurige dag, maar deze beslissing is noodzakelijk om mijn mentale gezondheid te behouden', sluit Renard af. Het is niet duidelijk waar de ploeggenoot van Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk met haar woorden precies op doelt.

Diacre
In Frankrijk wordt gesuggereerd dat bondscoach Corinne Diacre de boosdoener is. Het zou niet voor het eerst zijn dat de neuzen onder haar leiding niet dezelfde kant opstaan. Eugénie Le Sommer en Amandine Henry, ploeggenoten van Renard bij Lyon, lieten om dezelfde reden het EK van vorig jaar schieten. Inmiddels hebben ook Kadidiatou Diani en Marie-Antoinette Katoto, beiden speelsters van Paris Saint-Germain, laten weten dat ze niet meer onder Diacre willen uitkomen.

Het WK in Oceanië gaat op 20 juli van start. Ook Nederland is erbij. De Oranje Leeuwinnen zitten in Poule E en nemen het op tegen Portugal, Vietnam en de Verenigde Staten. Frankrijk zit in poule F bij Brazilië, Jamaica en Panama. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.