Coutinho-update: Barça en Liverpool in gesprek over grootste wintertransfer

Reacties

De transfer naar Barcelona komt voor Liverpool-ster Philippe Coutinho almaar dichterbij. De 25-jarige Braziliaan is er volgens diverse Spaanse en Engelse media van overtuigd dat hij zijn laatste wedstrijd voor The Reds al gespeeld heeft. Een update over dé transfer van deze winter.

Coutinho-update: Barça en Liverpool in gesprek over grootste wintertransfer

De belangstelling van Barcelona voor Coutinho is al maanden geen geheim meer. De Catalanen hebben ook laten merken op Antoine Griezmann te mikken, maar door een clausule in het contract van de Franse aanvaller van Atlético Madrid is het onlogisch om in deze transferperiode voor hem te gaan. Griezmann is vanaf 1 juli namelijk voor honderd miljoen euro te verkrijgen. Het maakt Coutinho het grootste doelwit voor nu.

De toon van Liverpool bij gesprekken met Barcelona is de laatste dagen veranderd, zo schrijft AS. De Engelse grootmacht weigerde afgelopen zomer simpelweg te onderhandelen over Coutinho, ondanks herhaaldelijk aandringen van de Blaugranas. Bij Liverpool zou inmiddels het besef doorgedrongen zijn dat het weinig zin heeft om een speler tegen zijn wil bij de club te houden. Een bod van Barcelona is aanstaande. Het gaat om een basisbedrag van 110 miljoen euro, met daarbovenop nog eens veertig miljoen aan variabelen.

Volgens Sport komen Liverpool en Barcelona deze woensdag bij elkaar in Londen om verder te onderhandelen. In afwachting van de uitkomst van de gesprekken laat Coutinho de FA Cup-wedstrijd van Liverpool tegen stadgenoot Everton van komende vrijdag aan zich voorbijgaan. De Braziliaan is van mening dat hij zich aan zijn woord heeft gehouden door in het afgelopen halfjaar alles te geven voor Liverpool. In december scoorde de sterspeler nog vier keer voor Liverpool in de Premier League en was hij goed voor vijf assists. Bij de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar tegen Burnley (1-2 zege) ontbrak hij vervolgens, volgens manager Jürgen Klopp vanwege fysieke klachten.

The Times meldt dat de hoop op een transfer bij Coutinho de laatste dagen alleen maar is toegenomen, omdat Liverpool nu wél om tafel wil. In de zomer werden drie aanbiedingen van Barcelona nog resoluut afgewezen door de nieuwe club van Virgil van Dijk, die voor 84,5 miljoen is overgekomen van Southampton. Met de verkoop van Coutinho wordt de transferperiode in één klap winstgevend voor de nummer vier van Engeland. De deal rond Coutinho wordt de duurste uitgaande transfer in de Premier League-historie. Dat terwijl hij vijf jaar geleden voor 'slechts' dertien miljoen euro overkwam van Internazionale.

Recordtransfer
Met een bedrag van 150 miljoen euro (inclusief bonussen) komt Coutinho als de transfer doorgaat op het podium als het gaat om de duurste spelers ooit. Neymar is de baas boven baas na zijn transfer van Barcelona naar Paris Saint-Germain voor een bedrag van 222 miljoen euro. Kylian Mbappé is door de Parijzenaren nu nog gehuurd van AS Monaco en maakt na het seizoen 2017/18 voor 180 miljoen euro definitief de overstap.

Om de grote transfers van Coutinho en Griezmann te financieren wil Barcelona volgens de Catalaanse sportkranten nog voor de start van volgend seizoen acht spelers van de hand doen. Zo moet de top van de selectie breder worden, zoals geëist is door de sterren in de ploeg van trainer Ernesto Valverde. Lionel Messi zou voor zijn recente contractverlenging al verzekerd zijn dat Barcelona goede hoop heeft op het vastleggen van in ieder geval Griezmann.

De trends van 2018: Neymar heeft alles veranderd
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.