Concurrenten Van Dijk vertolken hoofdrol bij Liverpool

Reacties

Burnley heeft onderstreept waarom Liverpool zo diep in de buidel heeft getast om Virgil van Dijk te halen. Maar juist de potentiële slachtoffers van de Oranje-international redden The Reds op de valreep.

Concurrenten Van Dijk vertolken hoofdrol bij Liverpool

Burnley - Liverpool 1-2
Philippe Coutinho en Mohamed Salah moesten geblesseerd toekijken hoe Liverpool het zonder hun inbreng er op Turf Moor vanaf bracht. De twee sterkhouders zagen hun teamgenoten moeite hebben met het stugge Burnley. Na ruim een half uur was er pas de eerste soepele aanval van Liverpool, dat combinerend door de Burnley-defensie ging. Maar kenmerkend voor het rommelige duel strandde de aanval doordat Dominic Solanke bij het sluitstuk door een teamgenoot werd gehinderd. Aan de andere kant stichtte Burnley gevaar via Scott Arfield.

De tweede helft kende aanvankelijk een vergelijkbaar beeld met enerzijds Liverpool dat probeerde, maar weinig kon uitrichten en anderzijds Burnley dat vooral tegenhield en aasde op een counter. Dat veranderde na bijna een uur door toedoen van Sadio Mané, die met een verwoestende uithaal met links de ban brak voor The Reds.

Genoeg voor de zege leek het niet te worden. Want in de slotfase bezweek de Liverpool-defensie. Bij een hoge bal won invaller Sam Vokes het luchtduel, waarna de bal voor Johann Berg Gudmundsson. De voormalig AZ-aanvaller kopte vervolgens vallend de 1-1 op het scorebord.

Maar nota bene de verdedigers die moeten vrezen voor hun plaats door de komst van Van Dijk voorkwamen puntenverlies. Dejan Lovren was de aangever van de winnende treffer van Ragnar Klavan diep in blessuretijd. Voor Liverpool was het succes bij Burnley het zestiende duel op rij zonder nederlaag. Vrijdag wacht Everton als volgende tegenstander. Mogelijk debuteert Van Dijk in het shirt van The Reds.

Leicester City - Huddersfield Town 3-0
Met een oogst van slechts één punt uit de laatste vier duels kon Leicester City wel weer een succes gebruiken. Het bezoek van Huddersfield leverde The Foxes de zeer welkome zege op. Riyad Mahrez zette zijn ploeg in de 53ste minuut met een fraaie volley op het goede spoor. Op aangeven van Mark Albrighton prikte de Algerijnse international de bal met binnenkant van zijn linkervoet buiten bereik van doelman Jonas Lössl in de verre hoek van het Huddersfield-doel. Zeven minuten later was Mahrez met een steekbal de aangever van de 2-0 van Islam Slimani, die met een fraaie stift de genadeklap uitdeelde. Albrighton bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-0.

Leicester is door de zege de nummer acht van Engeland. Promovendus Huddersfield is met 24 punten de koploper van het rechterrijtje. In de slotfase viel er bij Leicester overigens nog een opmerkelijke invalbeurt te noteren. Adrien Silva, die een half jaar moest toekijken omdat de papieren rompslomp rond zijn zomerse transfer veertien seconden (!) te laat werd ingeleverd, maakte eindelijk zijn debuut. De Portugees kwam over van Sporting Lissabon.

Stoke City - Newcastle United 0-1
Erik Pieters keerde na blessureleed terug in de basis bij Stoke City, dat zaterdag met een B-team door Chelsea was weggespeeld. Bij zijn rentree na drie duels aan de zijlijn claimde de linksback in de eerste helft tegen Newcastle United een strafschop na van achteren te zijn geraakt. Scheidsrechter Chris Kavanagh wees de claims van de hand. Toch was het Stoke City dat zich ondanks de arbitrale beslissing het meest gelukkig mocht prijzen met de 0-0 ruststand. Onder andere Christian Atsu had verzuimd Newcastle op voorsprong te helpen.

In de tweede helft viel dan toch de treffer voor de gasten. Ayoze Pérez was de gelukkige door van dichtbij raak te schieten. Pieters was kort ervoor van het veld gegaan bij Stoke, waar manager Mark Hughes verder onder druk staat door de tegenvallende resultaten. Stoke staat immers maar vier punten boven hekkensluiter Swansea City en Hughes had overduidelijk al zijn kaarten op dit cruciale duel gezet. Newcastle ontworstelt zich langzaam aan die onderste regionen en is nu dertiende.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.