Counterspecialist Malen is dolblij: 'We hebben een grote stap gezet'

Reacties

Bij Borussia Dortmund groeit het vertrouwen op weg naar de eerste wedstrijd tegen PSV in de knock-outfase van de Champions League. BVB speelde vrijdagavond tegen Freiburg een nagenoeg perfecte wedstrijd, luidde de conclusie bij de nummer vier van de Bundesliga.

Counterspecialist Malen is dolblij: 'We hebben een grote stap gezet'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

Het was Malen die schitterde in het Signal Iduna Park. De voormalige PSV'er opende in de zestiende minuut de score op aangeven van Niclas Füllkrug en scoorde diep in de extra tijd van de eerste helft nog eens na voorbereidend werk van zijn aanvalspartner. De 2-0 was een countergoal. Het was zeker niet voor het eerst dit seizoen dat Dortmund toesloeg uit een snelle tegenaanval. Sterker, dit was al de negende keer in dit Bundesliga-seizoen. Geen team in de Duitse competitie scoorde vaker uit een counter en geen speler deed dat vaker dan Donyell Malen, die vier van die negen treffers maakte.

De 25-jarige Nederlander verscheen na afloop voor de camera van DAZN. 'Vanaf de start hebben we met de juiste intensiteit gespeeld en we scoorden op belangrijke momenten. De counters liepen goed vandaag. Niclas Füllkrug en ik helpen elkaar, hij heeft erg veel kwaliteit. Je kunt echt zien dat we een grote stap voorwaarts hebben gezet sinds de winterbreak, zeker met ons spel aan de bal', maakte Malen de balans op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Trainer Edin Terzic sloot zich aan bij de woorden van de aanvaller, die tegen Freiburg voor de zevende keer op rij een basisplaats had in de Bundesliga. 'Dit was onze beste prestatie van 2024. We hebben de wedstrijd vanaf het eerste moment gecontroleerd. We waren erg gedisciplineerd en volwassen. We hebben nu vijf wedstrijden gespeeld na de winterstop en hebben daarin slechts één treffer geïncasseerd. Dat is de basis', aldus de coach, die vlak voor de jaarwisseling steun kreeg van twee nieuwe assistenten. Zowel Nuri Sahin als Sven Bender werd aan de technische staf toegevoegd. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen.

Dortmund speelt volgend weekend uit tegen VfL Wolfsburg. Drie dagen later wacht de uitwedstrijd tegen PSV in de achtste finale van de Champions League.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.