Costa Rica en VS naar halve finale Gold Cup

Panama en El Salvador hebben niet voor een verrassing kunnen zorgen in de strijd om de Gold Gup. Costa Rica en de Verenigde Staten bereikten de halve finale.

Costa Rica - Panama 1-0
Als nummer één van Groep A plaatste Costa Rica zich voor de kwartfinale, waarin Panama de tegenstander was. De nummer twee van Groep B hield het lang spannend tegen de viervoudig WK-deelnemer, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen door een eigen doelpunt. In de 77ste minuut kopte Aníbal Godoy een vrije trap achter zijn eigen doelman.

Verenigde Staten - El Salvador 2-0
Gastland VS eindigde net als Panama in Groep B op zeven punten uit drie duels en trof nu El Salvador, dat in Groep C als derde was geëindigd. Kort voor rust maakte de ploeg van bondscoach Bruce Arena het verschil. In de 41ste minuut zette Omar Gonzalez de thuisploeg met een rake kopbal op voorsprong en in de extra speeltijd van de eerste helft bepaalde Eric Lichaj (foto) na een goede actie van Clint Dempsey de eindstand op 2-0.

In de nacht van donderdag op vrijdag worden de overige kwartfinales afgewerkt. Jamaica treft Canada, terwijl titelverdediger Mexico tegen Honduras speelt. In de eerste halve finale - van zaterdag op zondag - staan Costa Rica en de Verenigde Staten tegenover elkaar.