Curaçao verliest ook laatste duel op Gold Cup

Reacties

Curaçao is de strijd om de Gold Cup in Groep C met nul punten geëindigd. Het elftal vol ex-Eredivisiespelers van coach Remko Bicentini verloor vannacht met 0-2 van groepswinnaar Mexico. Ook Jamacia en El Salvador plaatsten zich voor de volgende ronde.

Curaçao verliest ook laatste duel op Gold Cup

Curaçao - Mexico 0-2
Na 22 minuten kwam Mexico op voorsprong. Een fraaie voorzet van Raúl López werd binnengekopt door Ángel Sepulveda, die met zijn kopstoot Eloy Room kansloos liet. Bij 0-1 bleef het tot de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Na matig uitverdedigen van Curaçao-kant kon Edson Alvarez vanaf zo'n tien meter de bal in de hoek plaatsen en daarmee de eindstand bepalen.

Door de nederlaag eindigt Curaçao met nul punten. Behalve Room maakten ook Dustley Mulder, Daryl Lachman, Shanon Carmelia, Ayrton Statie, Leandro Bacuna, Jarchinio Antonia, Quinten Martinus, Gevaro Nepomuceno, Gino van Kessel, Edson Hooi en Rangelo Janga hun opwachting. Zij maakten in het verleden, of momenteel nog, hun opwachting in het Nederlandse voetbal.

Jamaica - El Salvador 1-1
In het andere groepsduel kwam El Salvador na een kwartier op voorsprong. Nelson Bonilla schoot de bal in de verre hoek. Jamaica had na ruim een uur een penalty nodig om op gelijke hoogte te komen. Darren Mattocks verzilverde dat buitenkansje. Bij die stand zou het blijven.

Nu ook de laatste duels in Groep C zijn gespeeld, zijn de kwartfinales bekend. Omdat El Salvador net als Honduras (Poule A) ondanks de behaalde derde plek wel door mag - Martinique viel af als slechtste nummer drie - zien de kwartfinales er als volgt uit.

Costa Rica-Panama
Verenigde Staten-El Salvador
Mexico-Honduras
Jamaica-Canada

De eerste twee duels worden woensdag afgewerkt, de andere twee zijn donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.