Conte neemt Eriksen als voorbeeld: 'Hij is nu op zijn plaats'

Reacties

Internazionale-trainer Antonio Conte heeft de tijd tot de herstart van de Serie A gebruikt voor een plan om Christian Eriksen beter tot zijn recht te laten komen.

Conte neemt Eriksen als voorbeeld: 'Hij is nu op zijn plaats'
© Pro Shots

Eriksen maakte in januari de overstap van Tottenham Hotspur naar Internazionale, maar hij had moeite zijn sportieve draai te vinden in zijn nieuwe werkomgeving. De herstart van de Serie A is in zekere zin ook een herstart van het Italiaanse avontuur voor de Deen.

Trainer Conte verwacht dat Eriksen nu meer van zich zal doen spreken. 'We hebben deze periode gebruikt om tactisch en fysiek te werken. We hebben gekeken naar verschillende opties met het doel beter voor de dag te kunnen komen. Neem bijvoorbeeld Eriksen; hij is nu helemaal op zijn plaats.'

In het geval van de Deense international betekent het schaven aan de tactiek dat hij in de rug speelt van aanvaller Romelu Lukaku en Lautaro Martínez. In de halve finale in de strijd om de Coppa Italia tegen Napoli leverde dat niet het gewenste resultaat op, al maakte Eriksen wel zijn eerste Inter-treffer op Italiaanse bodem.

Conte beseft dat wedstrijden nodig zijn om het effect van de aanpassingen zichtbaar te krijgen. 'Alleen trainen is niet leuk. We hebben competitie nodig. We hebben hard gewerkt om onszelf klaar te maken in de aanloop naar het veeleisende einde van het seizoen dat ons wacht.'

Internazionale staat derde in de Serie A met een achterstand van negen punten op koploper Juventus. Zondagavond wacht het duel met Sampdoria.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.