Al 25 jaar een zwartblauw hart: het begin van het Zanetti-tijdperk

Reacties

Samen met landgenoot Sebastián Rambert wordt Javier Zanetti op 5 juni 1995 gepresenteerd bij Internazionale. Voor de Argentijnse rechtsback een moment om nog van onder de indruk te zijn.

Al 25 jaar een zwartblauw hart: het begin van het Zanetti-tijdperk
© Pro Shots

'Vandaag 25 jaar geleden was mijn officiële presentatie bij Inter', deelt Zanetti een foto uit de oude doos. 'Nog steeds een mooi moment om te zien en om met trots aan terug te denken, de start van mijn fantastische verhaal met de Nerazzurri-familie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zanetti kan in 1995 als 21-jarige allerminst bevroeden wat die handtekening zou betekenen voor zijn toekomst. Hij komt eigenlijk in de schaduw van de meer uitgesproken en meer aansprekende landgenoot Rambert naar het Giuseppe Meazza. Maar juist Rambert verdwijnt in de Milanese schaduw. Na een jaar en zonder één duel in de hoofdmacht is de spits alweer vertrokken.

Het verhaal Zanetti kent een compleet ander verloop. Zijn eerste stap naar het buitenland wordt ook zijn laatste. Want Inter, dat hem in 1995 voor ruim zes miljoen euro overneemt van Banfield, zat en zit nog steeds in zijn hart.

Als een van de eerste aankopen van de vermaarde voorzitter Massimo Moratti beleeft hij binnen de lijnen de nodige hoogtepunten. Zijn carrière in Milaan levert hem niet alleen vijf Scudetto's, vier keer de Coppa Italia en de Champions League-zege in 2010 op, hij zwaait in 2014 ook af als de man met de meeste optredens in de hoofdmacht van de Nerazzurri (858).

Zanetti groeit dankzij zijn voorkomen op en buiten het veld uit tot een held van de Inter-fans. Hij is een toonbeeld van loyaliteit, nederigheid en betrouwbaarheid. Als man, voetballer en aanvoerder. Doordat hij nooit de behoefte had in de schijnwerpers op te zoeken, vonden zij hem uiteindelijk vanzelf. Javier Zanetti. Gewoon bijzonder, en dat is hij in 2020 nog immer, de huidige vicepresident van natuurlijk zijn Internazionale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.