Conte en Mourinho botsen ook tijdens Europese dagen

Reacties

De Premier League is een bron van trainersrelletjes geworden, maar ook tijdens de Champions League gaan de managers vrolijk verder. Antonio Conte en José Mourinho gingen na de wedstrijden van Chelsea en Manchester United het verbale gevecht aan.

Conte en Mourinho botsen ook tijdens Europese dagen

Chelsea speelde woensdagavond in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk tegen AS Roma, Manchester United mocht diezelfde avond de blunderende Benfica-goalie Mile Svilar danken voor een 0-1 zege in Portugal. Nadat het op de afsluitende persconferenties over de wedstrijden ging, werd ook ingehaakt op de strijd tussen Conte en Mourinho.

De Portugees deelde daarbij de eerste sneer uit, door de klaagzang van Conte over zijn overvolle ziekenboeg te benoemen. 'Ik praat nooit over blessures. Andere managers huilen wanneer een speler geblesseerd is. Als ik wil klagen over zoiets, kan ik vijf minuten huilen, net als alle anderen.'

Conte ontging de sneer - mede dankzij de aanwezige journalisten - niet en reageerde. 'Als hij op mij doelt, dan is dit mijn antwoord: hij moet eerst denken aan zijn eigen team voordat hij aan anderen denkt. Mourinho kijkt vaak naar wat er gebeurt bij Chelsea, vorig seizoen ook. Hij moet kijken naar wat er bij zijn eigen team aan de hand is.'

In de Engelse competitie staat United er beter voor. De ploeg staat tweede, achter stadsgenoot Manchester City. Chelsea moet het voorlopig doen met een vijfde plek. Begin november, in speelronde elf, staan de Engelse grootmachten tegenover elkaar in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.