Groep A: Man Utd wint dankzij enorme flater jongste doelman in CL-historie

Reacties

Manchester United heeft ook zijn derde wedstrijd in Groep A van de Champions League gewonnen. De ploeg van José Mourinho profiteerde optimaal van een blunder van debutant Mile Svilar. FC Basel won bij CSKA Moskou en blijft zo enigszins in het spoor van de Engelsen.

Groep A: Man Utd wint dankzij enorme flater jongste doelman in CL-historie

Benfica - Manchester United 0-1
Met name de wankele defensie van Benfica deed wenkbrauwen fronsen bij de twee nederlagen van de Portugezen in Groep A. Coach Rui Vitória besloot dat het tijd was voor verandering en gooide doelman Svilar, de zoon van Ratko (oud-Royal Antwerp), woensdagavond in het diepe. De achttienjarige Belg debuteerde in de Champions League en onttroonde zo Iker Casillas als jongste doelman ooit in het toernooi van de Europese elite.

Mourinho rook niet dusdanig veel bloed bij de jonge doelman, dat hij zijn elftal erg aanvallend voor de dag liet komen. Op bezoek bij de oude club van The Special One had United wel het overwicht. Met Daley Blind als linksback zochten de Engelsen na een aarzelend begin voorzichtig naar de zwakke plekken in de Benfica-defensie. Romelu Lukaku, Henrikh Mkhitaryan en Marcus Rashford verzuimden echter lang te profiteren van de vaak grote ruimtes.

United verhoogde de druk beetje bij beetje in de tweede helft en werd geholpen door Svilar. De jongeling oogde al nerveus bij een corner waarbij hij de bal ternauwernood over de lat tikte en flaterde even later hopeloos bij een vrije trap van Rashford. Svilar had de bal klem na de indraaiende vrije trap van de zijkant, maar stapte te ver achteruit. Doellijntechnologie maakte een einde aan alle twijfel: de bal was nipt over de lijn.

Net als afgelopen zaterdag op Anfield (0-0 tegen Liverpool) bleek de United-verdediging uiterst solide. Benfica probeerde het nog wel na de 0-1, maar was niet bij machten iets terug te doen. De rode kaart voor Luisão in de extra tijd maakt het vervolg voor Benfica in de Champions League alleen maar moeilijker. De Braziliaan is geschorst voor de komende wedstrijd op Old Trafford.

Romelu Lukaku troost zijn landgenoot, die een vreselijk Champions League-debuut beleefde.
Romelu Lukaku troost zijn landgenoot, die een vreselijk Champions League-debuut beleefde.

CSKA Moskou - FC Basel 0-2
FC Basel tankte in de vorige speelronde al een vrachtlading vertrouwen door met 5-0 te winnen van Benfica en ging woensdagavond op de ingeslagen weg door. Taulant Xhaka, de broer van Arsenal-middenvelder Granit, zorgde voor het verschil. De Albaniër stoomde met de bal aan de voet op en klopte CKSA-keeper Igor Akinfeev vanaf twintig meter met een laag en hard schot in de verre hoek.

Basel, waar de geblesseerde Ricky van Wolfswinkel ontbrak, zakte naarmate de wedstrijd vorderde massaal in om de voorsprong te verdedigen. Tegengoals uit counters bleven de veteranen-defensie van CSKA (met de 38-jarige Sergey Ignashevich en 35-jarige Aleksey Berezutski) lang bespaard. De twintigjarige Dimitri Oberlin deelde in de negentigste minuut uiteindelijk de genadeklap uit namens Basel, dat met zes punten tweede staat achter Manchester United. De Russen moeten het met drie punten minder met plek drie doen.

VI-verslaggever Süleyman Öztürk bespreekt de Champions League-wedstrijden van woensdagavond.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.