Conte: 'Alles leek tot een einde te komen omdat hij loog'

De huidige succestrainer van Juventus, Antonio Conte, zal woensdag zijn autobiografie in Italië presenteren. De coach blikt in Testa, cuore e gambe (hoofd, hart en benen) terug op een voor hem gitzwarte periode.

Conte: 'Alles leek tot een einde te komen omdat hij loog'

Omdat Conte in zijn tijd als trainer bij Siena, het seizoen 2010/11, op de hoogte zou zijn geweest van matchfixing moest hij in het huidige kampioensseizoen vier maanden schorsing uitzitten. Aanvankelijk was zijn straf met tien maanden uitsluiting zelfs een stuk zwaarder.

'Wat mij het meeste pijn deed in die tijd was het lezen van de berichten over het einde van mijn loopbaan', vertelt Conte in een van de voorpublicaties. 'Ik was nog niet eens voor de rechter verschenen en er deden al lijstjes met mijn opvolgers bij Juventus de ronde.'

'Mijn hele carrière is gebaseerd op opoffering en hard werken. Nooit heb ik van iemand iets cadeau gekregen. Hard werken en discipline hebben mij gebracht waar ik nu ben. Dat alles leek tot een einde te kunnen komen omdat één persoon loog', verwijst Conte naar kroongetuige Filippo Carobbio, de oud-speler van Siena die tegen Conte getuigde.

'Of beter dan liegen, hij vond een heel nieuwe werkelijkheid uit', gaat de Juve-coach verder. 'Tijd om te klagen had ik niet. De gesprekken met het juridische team volgden al snel. Maar ik heb toen bij het coachen van dat team gedaan wat ik bij Juventus gewend was, constant vragen stellen en de druk op mijn team houden', aldus Conte.

Uiteindelijk had de dwingende rol van Conte succes. Zijn straf werd teruggebracht en met Juventus vierde hij afgelopen weekend de 29ste, en bovendien tweede opeenvolgende, landstitel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen