Concurrent Rekik jaar langer bij Manchester City

Reacties

Manchester City heeft het aflopende contract van Martín Demichels met een jaar verlengd. Doordat de 34-jarige verdediger nog een seizoen langer in het Etihad Stadium speelt, blijven de perspectieven voor Karim Rekik bij de Engelse kampioen somber.

Concurrent Rekik jaar langer bij Manchester City

Rekik is als huurling van City bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV. De Eindhovenaren moeten na dit seizoen beslissen of ze de twintigjarige verdediger komende zomer definitief willen overnemen van The Citizens. Het is uitgesloten dat de Engelsen de enkelvoudige Oranje-international in zijn laatste contractjaar opnieuw zullen verhuren.

En de kans dat Rekik volgend jaar veel aan spelen zal toekomen bij City is ook uiterst klein. Nu Demichelis zijn verbintenis met een jaar heeft verlengd, heeft manager Manuel Pellegrini komend seizoen weer drie gerenommeerde centrale verdedigers tot zijn beschikking. De Argentijn vormt afwisselend een centraal duo met Vincent Kompany en Eliaquim Mangala en kwam dit seizoen al dertig keer in actie.

De komende maanden zal duidelijk worden waar de toekomst van Rekik ligt. Technisch manager Marcel Brands liet eerder al aan Voetbal International weten later deze maand met de linksbenige verdediger om tafel te gaan. Rekik staat in principe open voor een langer verblijf bij PSV, omdat de club volgend jaar Champions League speelt. In de zomer bedankte hij nog voor de interesse van Olympique Marseille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.