Complimenten Löw starten discussie over rentree Götze in Duitse ploeg

Reacties

De Duitse bondscoach Joachim Löw sprak zich op zijn persconferentie positief uit over Mario Götze en gaf aan de verrichtingen van de PSV'er nauwlettend in de gaten te houden. Daarmee heeft Löw in Duitsland de discussie opgestart of Götze in aanmerking zou kunnen komen voor een terugkeer in de nationale ploeg. Recordinternational Lothar Matthäus heeft daar zijn twijfels bij.

Complimenten Löw starten discussie over rentree Götze in Duitse ploeg
© Pro Shots

Götze (28) speelde op 14 november 2017 zijn laatste interland en raakte vervolgens uit beeld. Afgelopen zomer vertrok de aanvallende middenvelder bij Borussia Dortmund en begin oktober verraste hij vriend en vijand met een overstap naar PSV. Met Roger Schmidt als zijn coach probeert Götze het goede gevoel en het voetbalgeluk terug te vinden.

Vooralsnog gaat dat heel aardig. Götze heeft na zes duels reeds drie keer gescoord en bewijst bij PSV dat hij het voetballen zeker nog niet verleerd is. Hij blijft op de radar van Löw, maar Matthäus vraagt zich af of Götze nou echt een aanwinst voor de nationale ploeg zou zijn.

'Ik ben blij dat Mario in Eindhoven een nieuw 'voetbalthuis' gevonden heeft, waar hij zich zeer goed voelt en goede prestaties neerzet', schrijft Matthäus in zijn column voor Sky. 'Heel mooi om te zien. Maar ik denk dat Joachim in de voorhoede niet de grootste zorgen heeft en dat Mario snelheid mist. Daarom zie ik hem niet direct als een versterking voor het Duitse nationale elftal.'

Toch wil Matthäus een terugkeer van Götze in Die Mannschaft niet helemaal uitsluiten. 'Want Joachim kan alles en is een coach die achter de spelers staat aan wie hij zijn grootste successen te danken heeft. En Mario hoort in die categorie, alleen al vanwege zijn winnende doelpunt in de WK-finale van 2014.'

Veel meer dan een terugkeer van Götze voert Matthäus campagne voor een rentree van Thomas Müller, Mats Hummels en Jérome Boateng. Löw plant een toekomst zonder de wereldkampioenen en het trio lijkt alleen kans te maken op EK-deelname als er veel blessures zijn. 'Maar de beste spelers zouden voor Duitsland moeten spelen en niet alleen als anderen falen', benadrukt Matthäus.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
13-3
+10
11
2
Duitsland
6
2
3
1
10-13
-3
9
3
Zwitserland
6
1
3
2
9-8
+1
6
4
Oekraïne
6
2
0
4
5-13
-8
6
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Götze
Meer over M. Götze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.