Comeback compleet: Renato Sanches staat voor een toptransfer

Reacties

Paris Saint-Germain gaat zich versterken met Renato Sanches. De Portugese middenvelder wordt weggekaapt bij Lille OSC. Daarmee troeven de Parijzenaren AC Milan af, dat al een akkoord met Lille had.

Comeback compleet: Renato Sanches staat voor een toptransfer

Volgens het gerenommeerde RMC Sport kaapt PSG de spelmaker van de concurrent weg voor slechts tien miljoen euro en zal het de nieuwe aanwinst nog deze week presenteren. Dat doet in het noorden van Frankrijk extra pijn, omdat het Sanches drie jaar geleden voor het dubbele bedrag van Bayern München kocht. Het is het gevolg van een clausule in het contract van de middenvelder.

Lang leek AC Milan de beste papieren te hebben om Sanches te strikken. De landskampioen van Italië had een akkoord met Lille en leek op weg naar het jawoord van de hoofdrolspeler zelf. Tot PSG zich ermee ging bemoeien. De 24-jarige middenvelder kan in Parijs een gage van zes miljoen euro per jaar gaan opstrijken. Dat is substantieel meer dan de 4,5 miljoen euro die hem in de Serie A is toegezegd.

De 32-voudig international werd met Lille kampioen van de Ligue 1 in 2021. Ondanks een aantal blessures kreeg hij zijn carrière op de rit bij de Franse club nadat zijn loopbaan in de Bundesliga ietwat in het slop geraakt leek. Bij PSG moet de Europees kampioen van 2016 een belangrijke pijler worden in de strijd om de Champions League. Hij krijgt er weer te maken met trainer Christophe Galtier, die hij nog kent van Lille en met wie hij kampioen werd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.