'Coman wilde niet gewisseld worden om beeldvorming tegen te gaan'

Reacties

Na de pijnlijke uitschakeling van Frankrijk op het EK werd er nagepraat over een akkefietje tussen Kingsley Coman en bondscoach Didier Deschamps. De aanvaller weigerde om gewisseld te worden en nu sijpelt naar buiten waar dat door kwam.

'Coman wilde niet gewisseld worden om beeldvorming tegen te gaan'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
ns
3 - 3
Zwitserland
Zwitserland

Frankrijk verloor na strafschoppen van Zwitserland. In de rust greep Deschamps in en bracht hij Coman in de ploeg voor Clément Lenglet om terug te keren naar een formatie met vier verdedigers. De aanvaller van Bayern München maakte de wedstrijd echter niet af. In de tweede helft van de verlenging haalde Deschamps hem naar de kant voor Marcus Thuram. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Tijdens de wedstrijd was al te zien dat Coman en Deschamps in de verlenging discussieerden. De vleugelspeler weigerde om naar de kant te gaan en nam daar uiteindelijk toch genoegen mee. 'Je gaat niet meer spelen, Kingsley', zou Deschamps tegen zijn speler hebben gezegd. Volgens de Franse krant L'Équipe wilde Coman blijven staan om iets te doen aan zijn imago.

De beeldvorming in Frankrijk is in zijn ogen namelijk dat hij regelmatig geblesseerd is of kwakkelt met zijn gezondheid. Als hij tegen Zwitserland weer gewisseld zou worden terwijl hij zelf was ingevallen, zou dit beeld in zijn ogen bevestigd worden.

Het was voor Coman al geen gelukkig toernooi. Tegen Duitsland liet Deschamps hem op de bank. Tegen Hongarije ontbrak Coman omdat hij op en neer was gevlogen om zijn pasgeboren dochter te zien. Vervolgens werd hij slechts als invaller ingezet tegen Portugal omdat de bondscoach Corentin Tolisso verdedigend een betere optie vond aan de rechterkant.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.