Coman doet oude club PSG weer pijn ondanks sterke invalbeurt Mbappé

Reacties

Bayern München heeft zich een uitstekende uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de kwartfinale van de Champions League. Andermaal was Kingsley Coman de plaaggeest voor opponent Paris Saint-Germain, dat pas na de tegengoal op gang kwam en twee goals van invaller Kylian Mbappé zag afgekeurd voor buitenspel.

Coman doet oude club PSG weer pijn ondanks sterke invalbeurt Mbappé
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Bij PSG dus geen Mbappé, althans niet aan de aftrap. Op de spits was eigenlijk helemaal niet gerekend, maar hij begon toch nog op de bank. Dat maakte een plek vrij voor de zestienjarige Warren Zaïre-Emery. Bayern begon zonder Serge Gnabry en Thomas Müller, maar wel in een aanvallende formatie.

Gedurfd van trainer Julian Nagelsmann, zo beginnen in het Parc des Princes, het stadion waar de Cup met de Grote Oren onderhand een obsessie is. Die last leek zwaar te wegen: Der Rekordmeister domineerde in een eerste helft die het onthouden niet waard was. Matthijs de Ligt kwam met zijn collega-verdedigers amper in de problemen, pas op slag van rust was er een doelpoging van de thuisploeg. Lionel Messi schoot de bal in de muur.

Aan de overkant waren er een paar kansen geweest voor de Duitsers. Eric Maxim Choupo-Moting, die in het begin al een waarschuwingsschot op het doel van Gianluigi Donnarumma had gelost, kopte naast. De Italiaanse keeper in Franse dienst moest voor rust alleen nog een poging van Joshua Kimmich uit zijn doel houden, maar dat was het wel. Al snel na de rust stond een bekende plaaggeest op om het Parijse publiek heel stilletjes te krijgen.

Alphonso Davies bereikte Kingsley Coman, met een verleden bij PSG, met een voorzet. Het schot van de vleugelaanvaller uit Parijs leek houdbaar, maar verdween toch langs Donnarumma in het net. Opnieuw een goal van Coman tegen PSG, hij besliste in 2020 ook al de Champions League-finale tussen deze twee ploegen.

Trainer Christophe Galtier reageerde: Mbappé kwam in de ploeg, hetgeen het vuur bij de aanhang weer aanwakkerde. Het bleven toch de Duitsers die de lakens uitdeelden: Choupo-Moting kwam meermaals in de buurt van 0-2, vooral met een poging die de paal trof.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ruim een kwartier voor tijd liet Mbappé zich voor het eerst zien. Yann Sommer maakte zich zo breed als de Zwitser maar kon, en hield het schot van de doorgebroken invaller met het hoofd buiten zijn doel. Na twee pogingen van Neymar kon Mbappé een rebound scoren, maar dat deed hij terwijl hij ruim buitenspel stond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Even later was het minder duidelijk. Na een weergaloze sprint van Nuno Mendes dacht Mbappé deze keer een geldige goal te hebben gemaakt, maar andermaal ging de vlag omhoog, nu voor buitenspel van de Portugees. PSG viel in het slot aan met alles dat het had, ook Messi miste een beste kans. In blessuretijd, Ryan Gravenberch was ingevallen, kreeg Benjamin Pavard nog rood. Het maakte voor de uitslag niets meer uit. Op 8 maart verdedigt Bayern in eigen huis een minieme voorsprong.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.