Zestienjarige PSG-middenvelder schrijft Champions League-geschiedenis

Reacties

Warren Zaïre-Emery schrijft geschiedenis in het Champions League-duel van Paris Saint-Germain met Bayern München. Zijn trainer Christophe Galtier gunt de piepjonge middenvelder een basisplaats, en daarmee is hij de jongste basisspeler ooit in de knock-outfase van de Champions League.

Zestienjarige PSG-middenvelder schrijft Champions League-geschiedenis
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Zaïre-Emery kwam op 8 maart 2006 ter wereld, dus viert hij pas over enkele weken zijn zeventiende verjaardag. De jongeling debuteerde in augustus 2022 en was toen al de jongste speler in de clubgeschiedenis van de ploeg uit Parijs, zoals hij inmiddels ook de jongste doelpuntenmaker is geworden.

Galtier zet hem erin tegen de Duitse kampioen als vervanger van Kylian Mbappé, die enkel fit genoeg is om op de bank plaats te nemen. Dat maakt de formatie iets anders: Neymar en Lionel Messi moeten het vooraan met z'n tweetjes uitzoeken. Matthijs de Ligt mag de Braziliaan en de Argentijn gaan proberen in toom te houden.

Opstelling Paris Saint-Germain: Donnarumma, Hakimi, Ramos, Marquinhos, Mendes, Zaïre-Emery, Pereira, Verratti, Soler, Messi, Neymar

Opstelling Bayern München: Sommer, Pavard, De Ligt, Upamecano, Cancelo, Kimmich, Goretzka, Sané, Musiala, Coman, Choupo-Moting

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.