Colombia laat ultieme droom Messi nu al wankelen

Reacties

Argentinië is dramatisch begonnen aan het toernooi om de Copa América. Met Lionel Messi in de basis ging het voor de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni helemaal mis tegen Colombia: 0-2.

Colombia laat ultieme droom Messi nu al wankelen

Zo startte Argentinië voor het eerst sinds 1979 met een nederlaag aan de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen. Scaloni koos met Messi, Sergio Agüero en Ángel Di María voor een voorhoede om je vingers bij af te likken, maar zag zijn ploeg in de eerste helft eigenlijk geen enkele fatsoenlijke kans creëreen. Ook Colombia speelde verre van groots, maar kreeg via de al vroeg voor de geblesseerde Luis Muriel ingevallen Roger Martínez nog wel een prima kans.

Pas na een uur viel de eerste echte kans van Argentinië, waar ook Ajacied Nicolás Tagliafico een basisplaats had, te noteren. Leandro Paredes dwong doelman David Ospina tot een redding. Even later waren er ook mogelijkheden voor Nicolás Otamendi en de zeer teleurstellende spelende Messi, die wederom totaal zijn draai niet kon vinden in het shirt van de nationale ploeg.

In de laatste twintig minuten sloeg Colombia genadeloos toe. Martínez liet doelman Franco Armani kansloos met een poging van afstand. Hij werd op heerlijke wijze bediend door James Rodríguez, kwam vanaf de rechterkant naar binnen en pegelde raak in de verre hoek. Invaller Duvan Zapata tekende voor het slotakkoord na een assist van Jefferson Lerma: 0-2.

Zo moet Argentinië vol aan de bak in de wedstrijd tegen Paraguay om de volgende ronde in beeld te houden en de ultieme droom van Messi, een hoofdprijs winnen met zijn land, in leven te houden. Colombia heeft aan een zege tegen Qatar al genoeg om zich te plaatsen voor de tweede ronde.

Venezuela
Venezuela
0 - 0
Peru
Peru

Peru en Venezuela kwamen op dag 2 van de Copa América niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Peru, met de afgelopen seizoen door Feyenoord aan Willem II verhuurde Renato Tapia in de basis, zag goals van Christofer Gonzáles en Jefferson Farfán (ex-PSV) met instemming van de VAR worden afgekeurd wegens buitenspel. Venezuela hield met dank aan enkele prima reddingen van doelman Wuilker Faríñez ook na de rode kaart voor Luis Mago (twee keer geel) in het laatste kwartier stand. Gastland Brazilië won in Groep A vrijdag met 3-0 van Bolivia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.