'Coëfficiëntenclash' blijft uit: PSV naar Noorwegen

Reacties

PSV begint zijn campagne om het hoofdtoernooi van de Europa League te halen volgende week donderdag tegen FK Haugesund. De Noorse club zorgde voor de eliminatie van Sturm Graz.

'Coëfficiëntenclash' blijft uit: PSV naar Noorwegen
Sturm Graz
Sturm Graz
2 - 1
Haugesund
Haugesund

Door de 2-0 zege in de heenwedstrijd startte FK Haugesund als favoriet, maar de huidige nummer acht van Noorwegen (na vijftien speelrondes) incasseerde al na een kwartier een treffer: Niklas Sandberg passeerde zijn eigen doelman.

Sturm Graz rook bloed en zette de jacht op de 2-0 in. Die viel uiteindelijk drie minuten na rust via Ivan Ljubic. Dankzij een treffer van Kevin Martin Krygaard heroverden de bezoekers het voordeel in dit tweeluik, een voordeel dat ook niet meer werd weggegeven.

PSV, dat dinsdag in de Champions League-voorronde werd geëlimineerd door FC Basel, speelt volgende week donderdag eerst een uitwedstrijd, de return in Eindhoven is een week later. Ook Feyenoord en AZ spelen in de derde voorronde van de Europa League, tegen respectievelijk Dinamo Tbilisi en Mariupol. Voor FC Utrecht viel donderdag het doek in de tweede voorronde. De winnaars van de derde voorronde kwalificeren zich voor de play-offs, waarin een ticket voor de groepsfase kan worden verdiend.

De uitschakeling van Sturm Graz is trouwens goed nieuws voor Nederland met het oog op de coëfficiëntenlijst. Oostenrijk geldt immers als een concurrent in de strijd om de elfde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.