CL-uitschakeling PSV heeft gevolgen voor Eredivisie-programma

Reacties

De uitschakeling van PSV in de voorronde Champions League heeft ook gevolgen voor het programma van de tweede speelronde in de Eredivisie. Het thuisduel met ADO Den Haag is een dag verplaatst.

CL-uitschakeling PSV heeft gevolgen voor Eredivisie-programma

De eerste thuiswedstrijd van PSV in competitieverband stond oorspronkelijk op de rol voor zaterdag 10 augustus, maar gaat nu naar zondag 11 augustus. De aftrap is waarschijnlijk om 16.45 uur, maar dat wordt pas vrijdag definitief vastgesteld. ADO meldt dit woensdagmiddag.

De wijziging in het speelschema heeft alles te maken met het feit dat PSV door de 2-1 nederlaag van dinsdagavond tegen FC Basel verder moet in het voorportaal van de Europa League. Donderdag 8 augustus staat het heenduel in de derde voorronde gepland.

PSV stuit daarin op FK Haugesund of Sturm Graz. De nummer acht van Noorwegen verdedigt een 2-0 voorsprong tijdens de return van donderdag in Oostenrijk. Na de derde voorronde wachten nog de play-offs, waarin een ticket voor het hoofdtoernooi klaar ligt.

Aangezien PSV nu verder moet in de Europa League, zullen er mogelijk nog meer wijzigingen volgen. Ook de duels met Heracles Almelo (17 augustus), FC Groningen (24) en RKC Waalwijk (31 augustus) staan nu nog op zaterdag. Komende zaterdag is FC Twente (uit) de eerste opponent in de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.