KNVB schuift met competitieduel Ajax, meer wijzigingen mogelijk

Reacties

De KNVB heeft woensdagmiddag het definitieve programma voor de Eredivisie en de Eerste Divisie van komend seizoen bekendgemaakt. Ten opzichte van het conceptprogramma zijn 47 van de 704 wedstrijden gewijzigd qua aanvangstijd of speeldag.

KNVB schuift met competitieduel Ajax, meer wijzigingen mogelijk

Zo is de thuiswedstrijd van Ajax tegen Fortuna Sittard verplaatst van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september, omdat de Amsterdammers de week daarvoor en daarna in de play-offs van de Champions League of de Europa League uitkomen. Ook de andere clubs die in die fase van een Europees toernooi uitkomen, hebben de mogelijkheid hun Eredivisie-wedstrijd te verplaatsen.

Dat betekent dat FC Utrecht – VVV-Venlo ook naar woensdag 25 september gaat als de Domstedelingen de play-offs van de Europa League halen. Als Feyenoord en AZ dan nog actief zijn, wordt hun onderlinge treffen eveneens naar die datum verplaatst. PSV verplaatst het thuisduel met FC Groningen van zaterdag 24 naar zondag 25 augustus, als het op donderdag moet spelen voor de Europa League.

De KNVB is alle betrokken dankbaar voor hun flexibiliteit bij de invulling van het programma. 'Het is altijd een flinke puzzel om het programma tot stand te brengen, rekening houdend met de wensen van iedereen. Daarop voortbordurend denk ik dat we een goed programma hebben neergezet. We wensen iedereen een mooi en sportief seizoen toe', aldus manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen.

Bekijk hier de volledige programma's voor de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2019/20.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.