Code rood in Bernabéu: mist Real Madrid zijn sterspeler in El Clásico?

Reacties

Real Madrid kan in El Clásico tegen Barcelona zeer waarschijnlijk niet beschikken over Karim Benzema en Ferland Mendy. Het Franse tweetal is niet ongeschonden uit het duel met Real Mallorca (0-3) gekomen.

Code rood in Bernabéu: mist Real Madrid zijn sterspeler in El Clásico?
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 4
Barcelona
Barcelona

De Spaanse media pakken dinsdag uitgebreid uit met de blessurezorgen in Madrid. 'Code rood', kopt Sport over de inzetbaarheid van Benzema en Mendy en ook Marca schrijft dat deelname aan El Clásico serieus in gevaar is voor het duo.

Benzema was maandagavond nog de grote man bij Real: hij hielp Los Blancos met twee assists en een doelpunt aan een uitzege, waardoor de ploeg van Carlo Ancelotti nu tien punten los staat aan kop van La Liga. In Estadi de Son Moix liep de 34-jarige Fransman wel een kuitblessure op.

Dinsdagochtend ging Benzema langs bij de medische staf van Real om de schade op te maken en volgens Spaanse media is het gevoel niet goed. Woensdag ondergaat hij een MRI-scan die definitief zal uitwijzen of hij inzetbaar is tegen Barcelona, maar volgens Marca wordt het 'meer dan gecompliceerd'.

Voor Real is dat een flinke tegenvaller: Benzema is immers bezig aan het beste seizoen uit zijn loopbaan. Deze jaargang was hij al goed voor 32 treffers en 12 assists in 34 wedstrijden, met zijn hattrick in de Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain als meest iconische moment. De Clásico in het eigen Bernabéu had een volgend hoogtepunt moeten worden.

Ook achter de naam van Mendy staat dus een groot vraagteken. De linksback vroeg in de slotfase van het duel met Mallorca om een wissel vanwege een spierblessure en zal woensdag ook de nodige tests ondergaan. Marcelo en Nacho Fernández zijn de mogelijke vervangers van Mendy.

Opsteker voor Real is dat de blessure van Rodrygo mee lijkt te vallen. Daardoor heeft Ancelotti nog wel wat opties in zijn voorhoede: Luka Jovic of Gareth Bale lijken de meest logische vervangers, mocht Benzema het duel met Barcelona niet halen.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.