'Cocu ziet mogelijk nieuwe eigenaar komen bij Derby County'

Reacties

Het Derby County van manager Phillip Cocu staat mogelijk aan de vooravond van een overname. Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan, neef van Manchester City-eigenaar Sheikh Mansour, heeft interesse om de Championship-club over te kopen van de huidige eigenaar Mel Morris.

'Cocu ziet mogelijk nieuwe eigenaar komen bij Derby County'
© Pro Shots

Dat meldt The Athletic. Het doorgaans goed ingevoerde Britse medium stelt dat Morris, sinds 2015 eigenaar van Derby County, sinds vorig seizoen probeert om een groot deel van zijn aandelen te verkopen. De interesse uit de Verenigde Arabische Emiraten biedt mogelijk uitkomst.

Skeikh Bin Zayed is geen onbekende naam in het Engelse voetbal. In 2019 probeerde het lid van de koninklijke familie van Abu Dhabi, een van de zeven emiraten, al eens om Newcastle United over te nemen. Die poging ketste af, zoals ook een bod op Liverpool in 2018 geen succes had.

Het nieuws komt in een periode dat Cocu onder een vergrootglas ligt. De vijftigjarige oud-international kende met slechts een overwinning en vijf nederlagen in het Championship een slechte start van zijn tweede seizoen. Eigenaar en voorzitter Morris sprak onlangs een steunbetuiging uit.

Donderdag vierde Cocu zijn vijftigste verjaardag. Daar stonden we met dit PRO-artikel uitgebreid bij stil. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.